Net als in de affaire rond Sogyal rinpoche, waar acht studenten en volgelingen het wangedrag van deze boeddhistische leraar in een brief aan de kaak stelden, zijn nu ook zes Shambhala studenten naar buiten getreden met hun ervaringen met Sakyong Mipham rinpoche, spiritueel leider van de Shambhala International gemeenschap. Ze publiceerden hun ervaringen over machts- en seksueel misbruik van deze leider, zoals zij die beleefd en ondergaan hebben. Vanmorgen plaatste de BD-redactie de brief van de zes (zie hieronder). Het interimbestuur van Shambhala International reageerde vandaag op de beschuldigingen met een brief aan de Shambhalagemeenschap.

Geachte Shambhala gemeenschap,

Het is met grote droefheid dat wij u vandaag schrijven. Toen we zitting namen als interimbestuur, deden we dat met het positieve streven om de Shambhala-cultuur te herstellen tot een cultuur van vertrouwen, vriendelijkheid en oprechte zorg voor het welzijn van anderen. In de laatste dagen hebben we geleerd van gedragspatronen van Sakyong Mipham Rinpoche in strijd met deze fundamentele principes.

Zes Shambhala studenten die hebben gediend als Kusung, een rol van nauwe persoonlijke bescherming en directe service aan de Sakyong, zijn dapper naar voren gekomen met een open brief aan de Shambhala gemeenschap van Long Serving Kusung. Naast een ondertekende, gezamenlijke verklaring, heeft elk van hen verhalen verstrekt die Sakyong Mipham Rinpoche beschrijven als een individu dat respectloos en onvriendelijk is geweest en anderen schade heeft berokkend.

Wij keuren het gedrag van de Sakyong, zoals beschreven in de brief van de Kusungs, ten zeerste af. We zullen ons steentje bijdragen aan de bescherming van de Shambhala-cultuur en -gemeenschap en we zullen het beschreven gedrag niet steunen.

We zijn sterk van mening dat we moeten doen wat we kunnen om de voortdurende missie van Shambhala te beschermen om mensen te verbinden met hun eigen basis goedheid. We zullen ons blijven richten op de kwesties van zorg en gedrag in onze gemeenschap. Het interim bestuur voltooide het Wickwire Holm-onderzoekproject dat ons door de vertrekkende Kalapa Council is gegeven en zal binnenkort het project afronden met An Olive Branch, in afwachting van de ontvangst van het eindrapport van An Olive Branch en de daaropvolgende communicatie met de gemeenschap.

We zullen nu onze aandacht richten op het verkennen van hoe we verder kunnen gaan met deze recente rapporten over het gedrag van Sakyong Mipham Rinpoche. We zullen met de verschillende Shambhala leiderschapsgroepen en het Shambhala Process Team samenwerken om structuren van bestuur te bepalen die het meest zinvol zijn voor Shambhala, nu en in de toekomst.

Ons hart is bij jullie allemaal in deze moeilijke tijd. We streven ernaar dat we kunnen vertrouwen op de waarheden die we in onszelf voelen en dat we steun kunnen vinden bij elkaar in onze gemeenschap. We waarderen uw voortdurende input en vertrouwen op uw steun voor onze inspanningen.

The Shambhala Interim Board

Veronika Bauer
Martina Bouey
Mark Blumenfeld
John Cobb
Jennifer Crow
Sara Lewis
Susan Ryan
Paulina Varas

 

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Gezondheid, Misbruik, Zorg, Boeddhisme, Onderwijs, Geluk
Tags: , , , , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk