Recepten

B'eter (logo door Jessica Hummel)

logo door Jessica Hummel

Om de veertien dagen hier heerlijke recepten, onder meer van ecoloog Jana Verboom.

Alle recepten:

  • Anneke – Chocovado: chocolademousse met avocado Met de kerstdagen net achter de rug, en alle snoeperij die daar ongetwijfeld bij kwam kijken, wil ik jullie toch nog pogen te verleiden tot het uitproberen van een zoet recept.
  • Anneke – Super romig vegan ijs Heb jij ook al weer zo de lente in je hoofd? En is dan niet een van de eerste woorden die de zomerzon je brein in ‘straalt’: “IJS!”? Bij mij in ieder geval wel.
  • Anneke – Tijd voor tuinbonen! Vorig jaar rond deze tijd, op een van de heetste dagen van het jaar, maakte ik een memorabele soep van tuinbonen met, als verrassende smaaktwist, verse dragon. Ik wist echt niet wat ik proefde.
  • Anneke – Vegan Boerenkool met Ballen Stamppot is voor mij echt een comfortfood omdat ik er als kind al dol op was en er goede herinneringen aan heb. Je kon mij echt wakker maken voor met name zuurkoolstamppot!
  • Anneke Comello – Eenvoudige Vegan Dumplings (Chinese ‘ravioli’) Afgelopen april was ik een lang weekend in Berlijn met mijn moeder. Ik eet zelf niet uitsluitend vegan, maar wel bij voorkeur vegetarisch of veganistisch, en ik zag ontzettend veel eettentjes en afhaalrestaurantjes waar specifiek met vegan cuisine of vegan opties geadverteerd werd.
  • Jana – Hele bloemkool uit de oven Een geroosterde hele bloemkool doet het goed op tafel: het ziet er mooi uit. Je kunt ‘m zelfs af en toe bedruipen tijdens het bakken voor het echte groot-ding-in-de-oven gevoel (recept 2). En je kunt het met van alles en nog wat combineren.
  • Jana – Kerstmenu met een Marokkaans tintje Is het u ook opgevallen dat de supermarkten dezer dagen adverteren en stunten met vlees, vlees, en nog meer vlees? Daar hoeven wij natuurlijk niet aan mee te doen. Ik zet eters de laatste tijd varianten van het volgende menu voor: een driegangendiner met Marokkaanse accenten.
  • Jana – Recepten voor een gezond en mededogend hart Het dieet van dr. Esselstyn c.s. is ook een dieet met compassie voor andere levende wezens. In zijn woorden: “eet niets wat een gezicht heeft, of een moeder”.
  • Jana – Sausjes om zelf te maken: satésaus en guacamole Ik heb al vele guacamolerecepten geprobeerd, maar geef toch de voorkeur aan een eenvoudig recept zonder pepers en specerijen waarbij de smaak van de avocado’s beter tot zijn recht komt.

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

 

Reageren is niet meer mogelijk

Menu