Boeddha in de Linie

Vier beeldende kunstenaars, Leen Kaldenberg, Airco Caravan, Raoul Deleo en Mark Schalken, namen in de maanden maart en april van 2014 deel aan het project en werkten en woonden ieder twee weken in een atelier en bomvrije ruimte op het terrein van Werk aan het Spoel in Culemborg.

Alle berichten:

 • Koninklijke Bibliotheek archiveert Boeddhistisch Dagblad Met het Nederlands Boeddhistisch Archief zijn ook vergaande gesprekken gaande over archivering van het Boeddhistisch Dagblad.
 • Was Boeddha echt zo ernstig? Boeddha vond luid giechelen en lachen ongeschikt voor monniken en nonnen. Hij stelde de vraag: “Waarom al dit lachen en feesten als de wereld in brand staat?” Tegelijk raadt hij degenen die meditatie al te ernstig opvatten aan om het fronsen op te geven en te oefenen in het glimlachen. “Wees een vriend voor de ...
 • Boeddha in de Linie, de film Een oud landschap, bunkers, vier kunstenaars, de Boeddha. Regisseur Emil van Zuylen maakte voor de boeddhistische televisie een film over het vriendelijke, door Elisabeth ter Borg bedachte experiment Boeddha in de Linie. Het BD sprak met de regisseur over het maken van deze film.
 • Opening expositie Boeddha in de Linie Dalai Lama niet fysiek aanwezig in Fort Asperen.
 • Boeddha in de Linie: Raoul Deleo vanavond in BOS-Hemelsbreed En verder bij de BOS: de verlichte samenleving, wat is er mis met gezag, pelgrimage naar Tibet, Bön en een portret over de danser Theo Berlie.
 • Leen Kaldenberg- de dingen die voorbij gaan In de eerste week van zijn verblijf op Werk aan het Spoel trok Leen Kaldenberg er ver op uit. De uiterwaarden in, verbaasde zich, de man van de stugge paarse Groninger klei, over de omgeving.
 • Boeddha in de Linie komende nacht bij de boeddhistische radio Luister mee met kunstenaar Leen Kaldenberg die de verbinding zocht met de rivier, het atelier en de bomvrije bunker.
 • Boeddha in de Linie – Zes meter onder de groene zoden De hele nacht brandden er twee waxinelichtjes voor het beeld van de Verhevene, de Boeddha, mijn leraar en grote vriend. Ze wierpen een schaduw tegen de gekromde stenen wand en waren een baken voor als ik- voor wat ook, mijn bed uit moest.
 • Boeddha in de Linie – Leen Kaldenberg bezoekt het Kunstfort Leen woont en werkt in het hoge noorden van Groningen, waar de grond vrijwel elke week in beweging is en huizen op instorten staan door aardbevingen.
 • Boeddha in de Linie – Airco, de uiterwaarden en de verjaardagstaart De eerste keer dat ik Airco ontmoette was vorig jaar juli in Den Haag, op de dag dat de Dalai Lama 78 werd. Ik stond op haar te wachten bij de poort van de Chinese ambassade in Den Haag. Boven mij een nerveus ronkende helikopter van de politie en op straat een net zo nerveuze ...
 • Boeddha in de Linie, Leen Kaldenberg -van klei naar klei Vier boeddhistische kunstenaars slapen in een bomvrije bunker, maken werk in de uiterwaarden, te midden van krijsende meeuwen, rovende vossen en hazen die voor hun leven rennen. Alcatraz of Nirvana. Welke handvatten reikt het boeddhisme de kunstenaars aan?
 • Boeddha in de Linie: Alcatraz of nirvana Vier boeddhistische kunstenaars gaan twee maanden in de uiterwaarden van de Lek de confrontatie aan met eenzaamheid, stijgend water, donkere nachten en een steigerende geest. Reikt het boeddhisme hen handvatten aan? En hoe zit het met die koan?

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

 

Reageren is niet meer mogelijk

Menu