Boeddha in de Linie

Vier beeldende kunstenaars, Leen Kaldenberg, Airco Caravan, Raoul Deleo en Mark Schalken, namen in de maanden maart en april van 2014 deel aan het project en werkten en woonden ieder twee weken in een atelier en bomvrije ruimte op het terrein van Werk aan het Spoel in Culemborg.

Alle berichten:

  • Was Boeddha echt zo ernstig? Boeddha vond luid giechelen en lachen ongeschikt voor monniken en nonnen. Hij stelde de vraag: “Waarom al dit lachen en feesten als de wereld in brand staat?” Tegelijk raadt hij degenen die meditatie al te ernstig opvatten aan om het fronsen op te geven en te oefenen in het glimlachen. “Wees een vriend voor de ...
  • Boeddha in de Linie, de film Een oud landschap, bunkers, vier kunstenaars, de Boeddha. Regisseur Emil van Zuylen maakte voor de boeddhistische televisie een film over het vriendelijke, door Elisabeth ter Borg bedachte experiment Boeddha in de Linie. Het BD sprak met de regisseur over het maken van deze film.
  • Opening expositie Boeddha in de Linie Dalai Lama niet fysiek aanwezig in Fort Asperen.
  • Boeddha in de Linie: Raoul Deleo vanavond in BOS-Hemelsbreed En verder bij de BOS: de verlichte samenleving, wat is er mis met gezag, pelgrimage naar Tibet, Bön en een portret over de danser Theo Berlie.
  • Leen Kaldenberg- de dingen die voorbij gaan In de eerste week van zijn verblijf op Werk aan het Spoel trok Leen Kaldenberg er ver op uit. De uiterwaarden in, verbaasde zich, de man van de stugge paarse Groninger klei, over de omgeving.
  • Boeddha in de Linie komende nacht bij de boeddhistische radio Luister mee met kunstenaar Leen Kaldenberg die de verbinding zocht met de rivier, het atelier en de bomvrije bunker.

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

 

Reageren is niet meer mogelijk

Menu