Op de internationale petitiewebsite change.org is door C. Ryan Williams een petitie geplaatst waarin Sakyong Mipham rinpoche, de leider van Shambhala International die door volgelingen beschuldigd wordt van seksueel wangedrag, wordt verzocht alle activiteiten binnen Shambhala onmiddellijk op te schorten en terug te treden.

De oproep luidt: ‘Gezien de ernst en de geloofwaardigheid van de beschuldigingen aan het adres van Sakyong Mipham Rinpoche, verzoeken wij hem al zijn onderwijs- en bestuursfuncties binnen het Shambhala-mandaat onmiddellijk op te schorten. Er moet worden voorzien in de mogelijkheid dat de leden van de gemeenschap zelf kunnen bepalen wie deze functies overneemt, totdat een grondige interne en externe evaluatie mogelijk is en totdat de gemeenschap collectief kan beslissen hoe verder te gaan.

Change.org is een petitiewebsite die wordt beheerd door Change.org, Inc., een Amerikaans gecertificeerd bedrijf dat beweert meer dan 100 miljoen gebruikers te hebben en dat gesponsorde campagnes voor organisaties host. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in San Francisco, Californië. De website dient om het indienen van verzoekschriften van het grote publiek te vergemakkelijken.

Bedrijven zoals Virgin America en organisaties zoals Amnesty International en de Humane Society betalen de site om hun verzoekschriften te hosten en te promoten. Change.org’s missie is om “mensen overal in staat te stellen de verandering teweeg te brengen die ze willen bereiken. Populaire onderwerpen in de verzoekschriften van Change.org zijn economische en strafrechtelijke rechtvaardigheid, mensenrechten, onderwijs, milieubescherming, dierenrechten, gezondheid en duurzaam voedsel. De organisatie ontvangt honderden verzoekschriften per dag,

Bron change.org

 

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Mahayana, Gezondheid, Misbruik, Boeddhisme, Onderwijs, Geluk
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk