Er dreigt een hongerdood voor zwerfhonden op Curaçao. Door de strenge lockdown maatregelen zit iedereen thuis en krijgen de dieren geen eten meer van toeristen en restaurants.
Voedsel
RCC-klacht tegen reclame Farmers Defence Force
Anne Hilhorst van Wakker Dier: ‘Door deze schandelijke leugens krijgt Nederland een verkeerd beeld van onze vee-industrie.’
2,4 miljoen deelnemers voor Week Zonder Vlees 2020
Er hebben dit jaar niet alleen meer Nederlanders meegedaan aan de Nationale Week Zonder Vlees dan vorig jaar, ze nemen hun deelname ook serieuzer.
Leven in Thailand: 50 tinten grijs
Steeds meer mensen worden afhankelijk van voedselpakketten die tempels, overheden en particulieren beschikbaar stellen, maar het nieuws dat er ergens pakketten worden uitgedeeld zorgt weer voor grote groepen mensen waarbinnen het risico op virusverspreiding groot is.
Kookmeditatie: vegan voorjaarsquiche
Gedurende de afgelopen jaren ben ik koken gaan beschouwen als een beoefening op zich: ‘kookmeditatie’. Ik zie het nu meer als een volwaardig onderdeel van de dag, in plaats een obstakel voordat ik eindelijk van mijn welverdiende rust kan genieten.
foodwatch – ‘Bayer AG, Syngenta en BASF exporteren in EU verboden pesticiden naar ontwikkelingslanden’
Residuen van deze gevaarlijke pesticiden blijven achter op landbouwproducten zoals groente en fruit, die vervolgens worden geïmporteerd door de EU. Door deze ‘pesticide boemerang’ komen schadelijke stoffen nog steeds op het bord van Europese consumenten terecht.
Leven in Thailand – eieren zoeken
Thailand doet niet aan Pasen. Toevallig valt Songkran, een van de belangrijkste feestdagen hier, dit jaar gelijk met 2e paasdag. Songkran is het traditionele Thaise nieuwjaar en valt jaarlijks op 13 april. Het is buiten Thailand vooral bekend vanwege de watersmijtpartijen.
foodwatch – Nederlander eet jaarlijks tussen 30 en 35 verborgen industrie-eieren
Europese voedselfabrikanten moeten kooi-eieren weigeren.
Refreshing Earth of the Heart – Geluk, vreugde en brownies
Eet de brownies of scones langzaam, met aandacht, geniet van elke hap, geniet van de lente, en wees je ervan bewust dat alle voorwaarden voor geluk al in het hier en nu aanwezig zijn.
Pakistan lockdown – honderden dieren sterven op markten door gebrek aan voedsel en water
De dieren werden na de plotselinge sluiting door de eigenaren in de steek gelaten en stierven zonder eten, drinken en frisse lucht. Ongeveer 20 dode honden werden gedumpt in een riool.
De lessen van corona
Waarom kunnen we de lucht enkel vrijwaren van het fijnstof van vliegtuigen als een virus ons dwingt om aan de grond te blijven?
Vaticaan – ‘Christenen en boeddhisten kunnen samen een cultuur van medeleven en broederschap opbouwen’
‘Wij zijn ons bewust van de hoge waarde die onze respectievelijke religieuze tradities geven aan compassie en broederschap in onze spirituele zoektocht en in ons getuigenis en dienstbaarheid aan een gewonde mensheid en een gewonde aarde’, stelt de Pauselijk Raad.
Coronavirus – gestrande Russen overleven naast crematorium van boeddhistische tempel
Nadat de vlucht was geannuleerd, hadden ze geen geld meer en besloten ze vanaf het vliegveld te gaan lopen. Toen ze onderweg de tempel zagen, besloten ze daar hun toevlucht te nemen.
Tussentijd corona (2)
Zorgt een tussenfase voor blijvende verbeteringen, of is het daarna ‘business as usual’? Dat was de vraag waar de vorige druppel op uitliep.
Leven in Thailand – Eten uit eigen toilet
Paddenstoelen vereisen een donkere, vochtige omgeving en de badkamer is de enige plek die aan die vereisten voldoet. Om de paar dagen kunnen we oogsten.
Corona en zorgverleners – dieet met groene groenten, volle zuivelproducten en rundvlees
Kinderarts Ellen van der Gaag deed onderzoek naar kinderen van 1 tot 4 jaar die vaker dan gemiddeld hoesten, koorts hebben of verkouden zijn. Ze ontdekte dat een voedingspatroon waartoe groene groente, volle melk, roomboter en rundvlees behoren, op een natuurlijke manier het immuunsysteem van deze kinderen kan versterken.
‘Derde editie Nationale Week Zonder Vlees succesvol afgesloten’
De derde editie van de Nationale Week Zonder Vlees (9 t/m 15 maart) is vandaag succesvol beëindigd. Door het gehele land waren initiatieven te zien ter stimulering van het verminderen van de vleesconsumptie. De Week Zonder Vlees was trending topic op Twitter en kreeg veel aandacht in de media. Het was dus, naast het Coronavirus, […]
Appie en the selffulfilling prophecy – hamstereeeeeeeen
Albert Heijn – ‘U kunt ons helpen door boodschappen te doen zoals u dat normaal ook doet.’
Het jaar 2020 – dag 72 – aandrang
Broekhoest en hamsteren.
Somewhere over the rainbow, skies are blue.
Take care out-there.
Milieudefensie – biobrandstoffen als olie op het vuur
Biobrandstoffen uit voedselgewassen bijmengen in de luchtvaart en vervoersector kan leiden tot ontbossing en klimaatschade, zo blijkt uit het rapport Biofuel to the fire. Beleidsmakers zouden daarom het gebruik van voedselgewassen – vooral palm-, sojaolie en bijproducten – moeten verbannen uit de tank van onze auto’s, vliegtuigen en schepen.
Suiker
Tegenover haar zat een mollige jongeman die koffie met melk dronk, maar niet nadat hij er tot haar afgrijzen eerst minstens zeven langwerpige suikerzakjes in geleegd had.
KlimaatCheck toont consumenten de klimaatimpact van voeding
Opvallend genoeg is er weinig verschil in de klimaatscores voor gangbaar en biologisch vlees. Biologische dieren krijgen minder soja of eten biologische soja die niet afkomstig is uit ontbossingsgevoelige gebieden. Ze groeien daarentegen een stuk langzamer en hebben meer voer nodig om hetzelfde gewicht te bereiken. Zo heeft plofkip vrijwel dezelfde klimaatimpact als biologische kip – maar wel een veel slechtere score voor dierenwelzijn.
Leven in Thailand – Kikkerbilletjes
Voor ons rest slechts de brandende vraag: hebben we nu goed karma verdiend door een slang te redden, of juist goed karma verspeeld door de kikkers niet tegen gevaar te beschermen?
De kok zet het werk van de boer voort
Heb je er wel eens bij stilgestaan dat processen en thema’s die zich op het land afspelen, terugkomen in de keuken? . Ilse Beurskens-van den Bosch is docent en auteur antroposofie en voeding. Ze legt uit hoe hoe de kok vitaliteit in de voeding kan behouden, versterken of toevoegen.