Chinese autoriteiten in een door Tibetanen bevolkt gebied van Sichuan, China, dwingen boeddhistische monniken van 15 jaar en jonger om hun kloosters te verlaten en plaatsen ze in plaats daarvan in door de regering geleide scholen, zeggen Tibetaanse bronnen. Deze maatregel wordt ondersteund door dreigementen om bestuurders van het klooster en de ouders en religieuze instructeurs van de monniken te straffen in gevallen van niet-naleving, zeggen bronnen tegen Radio Free Asia (RFA).

De Chinese overheid heeft vele kloosters in Dzachuka bevolen om beginnende monniken onder de leeftijd van 15 jaar oud in Chinese overheidsscholen in te schrijven, en zij zijn begonnen om de jonge monniken uit hun respectieve kloosters te verwijderen. Als de pubers weigeren om te vertrekken dreigt China de kloosters te sluiten. Ongeveer 20 novicen zijn reeds verwijderd uit het klooster van het Palgyeling van Jowo Ganden Shedrub in Dzachuka, een gebied in het historische oostelijke gebied van Tibet van Kham.

Vele jongeren hadden zich volgens RFA al ingeschreven voor de cursussen boeddhistische logica en filosofie van het klooster, en sommigen waren topstudenten. Chinese autoriteiten hebben lang geprobeerd om de grootte en de invloed van Tibetaanse boeddhistische kloosters, traditioneel een bron van de Tibetaanse culturele en nationale identiteit, te beperken.

Bron RFA.

Categorieën: Dalai Lama, Mensenrechten, Mahayana, Politiek, Boeddhisme, Onderwijs, Tibetaans boeddhisme
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op China jaagt jonge boeddhistische novicen kloosters uit

  1. Daishin schreef:

    Lijkt mij een goede zaak, ondanks dat het motief van de Chinese overheid waarschijnlijk niet helemaal zuiver is.
    Kinderen horen niet in een klooster (vaak onder druk van familieleden of vals plichtsbesef).
    Misbruik ligt ook op de loer.

Menu