
…
Home » Boeddhistisch leven » B'eter » Pagina 10
door Joop Ha Hoek

De avocado-maissoep is een oude favoriet, een recept dat ik al zeker 25 jaar maak, hier in een vegaversie waarin je de melk en kaas niet mist.
Lees meer over Avocado-maissoep en groenten uit de oven met twee sausjes

Met drie gezinnen hebben we een eetclub, daar heb ik al eerder over geschreven; in tegenstelling tot het gelijknamige boek (en film) draait het bij ons om lekker eten en gezelligheid.
Lees meer over Refreshing Earth of the Heart – de V van… Vanuatu (bananentaart)
door gastauteur

Ik ben in principe tegen de jacht. Plezierjacht, alleen het woord al. Maar ik ben ook tegen bio-industrie. Zo’n geschoten beest is toevallig wél klimaat-neutraal, en heeft doorgaans ook een beter leven achter de rug dan een dier uit de bio-industrie.
Lees meer over Refreshing Earth of the Heart – De keuken van het Romeinse Rijk

Bonen, kikkererwten, linzen, kapucijners maar ook lupinen en soja zijn een belangrijke bron van plantaardige eiwitten. Daarnaast zijn ze gezond, vezelrijk, voedzaam en milieuvriendelijk. Toch eten we er maar een schamele negen ons per persoon per jaar van.
Lees meer over B’eter – Ethiopische recepten met linzen en bonen

Geroosterde groenten zijn heerlijk. Hun natuurlijke suikers karamelliseren, waardoor ze van nature iets zoet worden.
Lees meer over Refreshing Earth of the Heart – Groenten roosteren in de oven
door Joop Ha Hoek

Wie niet medeverantwoordelijk wil zijn voor het leed, of zelfs het doden, van levende wezens doet er verstandig aan melk, boter, kaas en dergelijke te laten staan.
Lees meer over Refreshing Earth of the Heart – over koetjes en kalfjes en koken zonder zuivel

Kermit de kikker zei het al: it’s not easy being green. Denk je verantwoord bezig te zijn door lokaal, van het seizoen, en veelal plantaardig te eten, zitten er kwalijke ingrediënten als palmolie in je producten.
Lees meer over Refreshing Earth of the Heart – schnitzels uit het bos en soep uit de tuin

Eet de soep als voorgerecht, of met een stevig stuk brood als hoofdgerecht.
Lees meer over Refreshing Earth of the Heart – Vietnamese soep met citroengras en shiitake

Ik heb op deze plek al eerder betoogd dat je voor gebak e.d. geen dierlijke producten nodig hebt. Eieren zijn gemakkelijk te vervangen door een mengsel van gebroken lijnzaad en water, geprakte banaan, gepureerde tofu, kikkererwtennat of appelmoes.
Lees meer over Refreshing Earth of the Heart – mueslicake met abrikozen en hazelnoten

In 2012 verscheen het boek ‘Proef. Mindful leven, mindful eten’ van zenmeester Thich Nhat Hanh en voedingsdeskundige Lilian Cheung. Het boek is speciaal geschreven voor mensen die worstelen met hun gewicht, maar het is geen klassiek dieetboek – eerder een boek over eten en bewegen als onderdeel van een lifestyle die je eigen gezondheid en geluk bevordert, dat van andere mensen, en van de wereld om ons heen.
Lees meer over Refreshing Earth of the Heart – appelmeditatie

Overconsumptie is een van de oorzaken van allerlei wereldwijde problemen, zoals broeikaseffect en klimaatverandering, natuurvernietiging en uitsterven van soorten, en verspilling en tekort aan drinkwater.
Lees meer over Refreshing earth of the heart – Linzen eten voor een betere wereld
door Joop Ha Hoek

Het BD voelt zich ook verbonden met organisaties die opkomen voor de rechten van mens en dier, of die natuur en milieu willen beschermen. Of met eenlingen die vanuit achterstand situaties hun lot willen verbeteren. Ze kunnen rekenen op onze steun, op een plekje in onze kolommen. Het BD is een geëngageerd magazine, wij zullen nooit vergeten dat wij er zijn dankzij anderen.
Lees meer over Het Boeddhistisch Dagblad – een hotel met vrije en vreemde vogels
door de redactie

Meestal zijn de tortellini die we in de winkel kunnen kopen gevuld met vlees of kaas. Zelfgemaakt is altijd lekkerder! Het is even een (leuk) werkje, maar daarna kun je deze rijk gevulde tortellini met trots serveren.
Lees meer over Tortellini – met pompoen, salie en truffelroom
door gastauteur
door Anneke Comello

Eet de brownies of scones langzaam, met aandacht, geniet van elke hap, geniet van de lente, en wees je ervan bewust dat alle voorwaarden voor geluk al in het hier en nu aanwezig zijn.
Lees meer over Refreshing Earth of the Heart – Geluk, vreugde en brownies
door de redactie
door Anneke Comello
door de redactie

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers.
Lees meer over B’eter – 10x vegan innovatie op Horecava 2020
door de redactie

Ontbijt, voedzaam, eiwitrijk, zonder zuivel, glutenvrij? (afhankelijk van de sojasaus).
Lees meer over Moniek Nooren – Birmese rijst met kikkererwten

De Boeddha dronk onder andere melk en at rijstepap met melk en honing.
Lees meer over Refreshing Earth of the Heart – Wat at de Boeddha?