De Dalai Lama heeft zich verontschuldigd voor het feit dat hij vindt dat als zijn opvolger een vrouw is, ze ‘aantrekkelijk’ moet zijn. In een op Twitter gedeelde verklaring zei de Nobelprijswinnaar dat het niet zijn bedoeling was om iemand te beledigen, omdat de opmerking schertsend werd gemaakt. De spiritueel leider betreurt het als mensen gekwetst zijn door zijn uitspraak.

De Dalai Lama deed zijn uitspraak In een recent interview met de BBC. De spiritueel leider van het Tibetaans boeddhisme sprak al eerder over een vrouwelijke opvolger. In 1992 haalde hij dat aan in een gesprek met een vrouwelijke redacteur van het magazine Vogue waar hij te gast was als schrijver. Zij vroeg hem of zijn opvolger ook een vrouw kon zijn.

De Dalai Lama antwoordde: ‘Zeker, als dat nuttiger zou zijn,” en voegde er bij wijze van grap aan toe dat ze aantrekkelijk moest zijn indachtig de visie van het blad dat zich richt op de wereld van de high fashion. In een verklaring van de Dalai Lama die deze week naar buiten werd gebracht staat dat de Dalai Lama zijn leven lang vrouwen gesteund heeft in hun emancipatiestrijd. Onder zijn leiding hebben Tibetaanse nonnen in ballingschap Geshe-ma diploma’s behaald met studiebeurzen die voorheen alleen voor monniken gereserveerd waren, staat in de verklaring.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Dalai Lama, Mensenrechten, Interviews, Boeddhisme, Tibetaans boeddhisme
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

3 reacties op Dalai Lama verontschuldigt zich voor zijn uitspraak dat een vrouwelijke opvolger aantrekkelijk moet zijn

 1. Ruud van Bokhoven schreef:

  Zowel een vrouw als een man kan aantrekkelijk zijn als zij goed onderlegd zijn, het maakt hun een wijze vrouw en man.
  Waarom denk men dan als eerste aan het uiterlijk als men het over een vrouw heeft, het gaat hier over de eventuele opvolger van de Dalai Lama.
  Laat de opvolger knap van wijsheid zijn.

 2. Gea schreef:

  ‘mooi’ of ‘schoon’ van binnen…

 3. zeshin schreef:

  Natuurlijk moet een opvolger van de Dalai Lama aantrekkelijk iemand zijn, een afstotend persoon zal het boeddhisme geen goed doen. Mocht u denken dat ik het over uiterlijk heb dan bent u bevooroordeeld.