De Dalai Lama (83) noemt de Amerikaanse president Donald Trump in een recent interview met de BBC iemand met een ‘gebrek aan morele principes’. Het grote probleem met de president is, volgens de Dalai Lama, dat zijn emoties ‘iets te ingewikkeld’ zijn. Van dag tot dag roept hij wat maar zijn uitspraken zijn niet principieel, vrij vertaald een draaikont, vindt de boeddhistische monnik.

In 2016, kort voor het aantreden van Trump, zei de Dalai Lama zich geen zorgen te maken over diens presidentschap. Nu stelt Trump j Amerika op de eerste plaats in zijn beleid en dat is verkeerd, zei de leider van het Tibetaans boeddhisme.

De Dalai Lama is bezorgd  over het feit dat Trump Amerika heeft teruggetrokken uit het klimaatakkoord van Parijs en over de manier waarop de president de migrantencrisis aan de grens tussen de VS en Mexico aanpakt. ‘Toen ik foto’s zag van enkele van die jonge kinderen, was ik verdrietig,’ zei hij. Vrijwel alle Amerikaanse presidenten die de laatste decennia in het Witte Huis zaten hadden contact met de Dalai Lama. Hij was meerdere malen te gast in het Witte Huis. Trump heeft de Dalai Lama nooit uitgenodigd. Wel zet de Amerikaanse senaat de kwestie van de mensenrechten in Tibet regelmatig op de agenda.

De Dalai Lama wees er in het interview wel op dat hij de steun van de Amerikaanse vicepresident Mike Pence voor het Tibetaanse volk en die van politici aan beide zijden in het politieke spectrum van de VS waardeert.

Bron BNN.

Categorieën: Dalai Lama, Voedsel, Interviews, Politiek, Boeddhisme
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk