De Dalai Lama, spiritueel leider van Tibet, staat opnieuw op de cover van het tijdschrift Time Magazine, nu op dat van 18 maart 2019. Het is de derde keer dat zijn afbeelding op de cover van het tijdschrift staat, eerder al in 1959 en 2008.

In een hoofdartikel in het tijdschrift beschrijft de Dalai Lama, die in ballingschap in India leeft, zijn relatie met de regering van China, zijn rol in Tibets strijd voor autonomie en de controverse rond zijn opvolger. De Dalai Lama laat al geruime tijd weten dat hij mogelijk de laatste Dalai Lama is nu China heeft aangekondigd zich intensief met zijn reïncarnatie te gaan bemoeien. Eerder al liet hij weten dat zijn opvolger een vrouw kan zijn of in Europa gevonden zal worden. In het profiel in Time zegt hij dat het buitenlands en grensbeleid van president Trump hem ‘ongemakkelijk’ maakt. Met de vorige Amerikaanse president Barack Obama onderhield de Dali Lama een warme relatie. Hij is een paar keer in het Witte Huis ontvangen. Trump doet geen pogingen in die richting, hoewel Amerikaanse volksvertegenwoordigers met wetgeving Tibet en de Dalai Lama steunen.

Time Magazine is naar verluidt ‘s werelds meest gelezen wekelijkse nieuwsmagazine. Sinds september 2018 is het blad in handen van Marc Benioff, CEO van Salesforce, en zijn vrouw, Lynn Benioff. Benioff is een groot voorstander van mindfulness en in het bijzonder van de boeddhistische leraar Thich Nhat Hanh, die in het nummer van 4 februari 2019 van het tijdschrift aandacht kreeg.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Dalai Lama, Boeddhisme, Tibetaans boeddhisme, Media
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

3 reacties op Dalai Lama voor derde maal op cover Time Magazine

 1. Gerard van der Berg schreef:

  Het hele artikel is hier te lezen:
  http://time.com/longform/dalai-lama-60-year-exile/
  Met vele mooie plaatjes!

 2. Wobbe schreef:

  In de video die bij het interview is geplaatst, lijkt de dalai lama aan te kondigen dat hij binnen een aantal jaren zal sterven: “If I die, I think two years or three years.

  De video:
  players.brightcove.net/293884104/SJa0Thl7_default/index.html?videoId=6010903976001

  (De uitspraak doet hij op 1:19)

 3. Wobbe schreef:

  De opmerking die de dalai lama in de video maakt, lijkt recente geruchten dat hij terminaal ziek is te bevestigen.
  Vorig jaar berichtten verschillende bladen dat hij prostaatkanker heeft. De veertiende zou protontherapie hebben gekregen in de wereldberoemde Mayo Clinic in Minnesota. De kanker bleek zich echter al uitgezaaid van zijn prostaat naar andere delen van het lichaam. Volgens de bronnen van deze bladen is zijn ziekte reeds in het laatste stadium is en niet meer te genezen.