India wil dat de Dalai Lama zich onthoudt van het doen van politiek getinte uitspraken en zich alleen moet richten op religieuze activiteiten. Het Indiase ministerie van buitenlandse zaken herhaalt hiermee zijn standpunt over de activiteiten van de Dalai Lama in India. Het werd een dag voordat de Indiase minister van buitenlandse zaken in Peking gesprekken zou voeren over de relatie tussen beide landen bekend gemaakt.

De leider van de Bharatiya Janata-partij (BJP) Subramanian Swamy zei afgelopen vrijdag  dat de Tibetaanse spirituele leider zich op religieuze activiteiten moet richten. Swamy zei tegen het persagentschap ANI dat volgens het verdrag dat ondertekend is tussen India en China, Tibet een onderdeel van China is en dat moet worden geëerbiedigd. ‘De Dalai Lama kan elk evenement in India verrichten  mits het niet politiek is en niet gericht is tegen China’,  zei Swamy.

Eerder op de dag verduidelijkt een woordvoerder van de Indiase regering het standpunt dat de Dalai Lama alle vrijheid heeft voor het uitvoeren van zijn religieuze activiteiten in India. Daarmee werd een gerucht in enkele media weersproken dat de Dalai Lama monddood zou zijn gemaakt om de betrekkingen tussen China en India te herstellen. Na zijn vlucht uit Tibet leeft de Dalai Lama in ballingschap in India. In het verleden heeft de Tibetaanse spirituele leider gezegd niet uit te sluiten naar Zwitserland te verhuizen.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Dalai Lama, Mensenrechten, Politiek, Boeddhisme, Tibetaans boeddhisme
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk