De Dalai Lama heeft vrijdag in zijn residentie in Dharamsala, India, de Amerikaanse ambassadeur in India Kenneth Juster, ontmoet. De diplomaat sprak de hoop uit dat de verbannen spirituele leider spoedig weer een bezoek aan de Verenigde Staten aflegt.

De ambassadeur en zijn gezelschap waren ook te gast bij een dinerreceptie van de Kashag, het kabinet van de Tibetaanse regering in ballingschap. En woonde culturele optredens bij van het Tibetaans Instituut voor Podiumkunsten, en bezocht de school van het Tibetaanse Kinderdorp. Juster had ook twee ontmoetingen met Lobsang Sangay, politiek leider van de Tibetaanse regering in ballingschap. De ambassadeur noemde de ontmoeting geweldig en de Dalai Lama een inspirerend figuur.

Hun besprekingen behandelden een waaier van onderwerpen, onder andere het bereiken van innerlijke vrede in mensen die kan leiden tot wereldvrede. De ambassadeur zei niets over een ontmoeting van de Dalai Lama en president Trump. De Dalai Lama op zijn beurt noemde de VS de leider van de vrije wereld.

China is kwaad en getergd over dergelijke ontmoetingen. Het noemt de Dalai Lama een separatist die Tibet probeert te scheiden van China.

Bron BNNRFA

Categorieën: Nieuws, Dalai Lama, Mensenrechten, Politiek
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk