Meer dan 500 leden van de internationale Shugden Gemeenschap (ISC) gaan demonstreren tegen de Dalai Lama als de Tibetaanse spirituele leider op 29 juni het boeddhistische Community Centre in Aldershot in het Verenigd Koninkrijk opent.  Ze zeggen dat de Dalai Lama betrokken is bij de vervolging van Dorje Shugden-boeddhisten in de gemeenschap van Tibetaanse ballingen.

Demonstratie Dorje Shugden aanhangersHet ISC noemt dat een vorm van religieuze onverdraagzaamheid en segregatie praktijken. Volgens haar worden volgelingen van Dorje Shugden geweerd uit winkels en medische voorzieningen. Een woordvoerder van de ISC zegt dat meer dan vier miljoen mensen wereldwijd de door de Dalai Lama in de ban gedane Tibetaanse godheid Shugden in hun boeddhistische praktijk opnemen. De Dalai Lama zelf was meer dan veertig jaar een beoefenaar voordat hij besloot om Shugden in de ban te doen.

Dorje Shuwgden

Dorje Shugden

Het ISC zegt met demonstraties bij bezoeken van de Dalai Lama aandacht te willen vestigen op deze kwestie. De internationale Shugden Gemeenschap werd opgericht in 2014 om met wat zij noemt met vreedzame en wettige demonstraties in Noord-Amerika, Europa en Australië actie te voeren. Een woordvoerder van de ISC zegt dat de Dalai Lama en de Tibetaanse centrale administratie (CTA) geen aanstalten maken het probleem op te lossen. De zegsman: ‘Ze zeggen dat we door de Chinezen worden betaald, maar ze geven geen enkel bewijs voor deze beschuldiging. . We zijn niet betaald door de Chinezen en ze bieden geen bewijs voor dit argument. Ze zeggen dat we moordenaars zijn, maar dat zijn we niet. Ook daarvoor dragen ze geen bewijs aan.’

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Dalai Lama, Mensenrechten, Boeddhisme, Tibetaans boeddhisme
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk