Autoriteiten in Sichuan, China hebben honderden tenten die daar waren opgezet door Tibetaanse pelgrims gesloopt. De pelgrims wilden het Yachen Gar boeddhistisch centrum bezoeken om daar gedurende twee maanden boeddhistische leringen te ontvangen. De autoriteiten zeggen openbare orde problemen te vrezen in het kampement.

Minstens tweehonderd tenten en tijdelijke woningen werden afgebroken, de autoriteiten hadden daar op één april al voor gewaarschuwd, zegt een bron tegen Radio Free Asia (RFA).

Yachen Gar, gelegen in Kardze, is in 1985 opgericht en huisvestte recent nog naar schatting tienduizend monniken en nonnen die zich wijden aan studie en meditatie. De politie heeft het complex onder verscherpt toezicht gesteld. Hoewel het complex internetservice heeft, aarzelen de bewoners om hun verhalen te delen. Velen vrezen de Chinese vergelding tegen Yachen Gar als de verhalen over het centrum in de media aandacht krijgen.

De beperkende maatregelen tegen Yachen Gar en het bekendere Larung Gar studiecentrum in Serthar, maken volgens International Campaign for Tibet (ICT) deel uit van een politieke strategie van de Chinese autoriteiten die gericht is op het beheersen van de invloed en de groei van deze belangrijke centra voor de Tibetaans boeddhistische studie en praktijk.

Bron RFA.

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu