In nog geen twee maanden tijd is een groot deel van het Tibetaans boeddhistische centrum Yachen Gar in de provincie Sichuan, China, veranderd in een enorm grasveld. Bijna de helft van het complex- ongeveer 3000 woningen van nonnen, is afgebroken sinds de verwoesting van een deel van het complex in juli dit jaar begon, zegt een bron tegen de Tibetaanse dienst van Radio Free Asia (RFA).

De vernieling volgt op de gedwongen verwijdering van meer dan 7.000 studenten van Yachen Gar, waar ooit ongeveer 10.000 monniken en nonnen woonden. Een korte videoclip die op 11 augustus is opgenomen en naar de RFA is gestuurd, toont aan dat de Chinese autoriteiten snel met de sloop zijn doorgegaan en dat er alleen nog maar kale grond overbleef op de plaats waar de woningen stonden. Op die plek is gras ingezaaid en bedekt met groen plastic.

De Chinese autoriteiten zijn nog steeds van plan om meer woningen van monniken in andere delen van Yachen Gar te vernietigen. Door herhaalde oproepen van hoge monniken wordt echter gewacht met de uitvoering. Veel van de verdreven studenten worden nu vastgehouden en onderworpen aan politieke heropvoeding en mishandelingen, zeggen bronnen in eerdere rapporten aan de RFA.

Chinese functionarissen zijn ondertussen in het centrum gestationeerd en controleren degenen die zijn gebleven en bezoekers van buitenaf, terwijl het reizen van en naar het centrum streng gecontroleerd en beperkt wordt, zeggen bronnen.

In 2017 en 2018 werden minstens 4.820 Tibetaanse en Han-Chinese monniken en nonnen uit Larung Gar, een ander boeddhistisch studiecentrum in China, verwijderd, waarbij volgens bronnen in de regio vanaf 2001 meer dan 7.000 woningen en andere structuren werden afgebroken.

Bron RFA.

 

 

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Politiek, Boeddhisme, Tibetaans boeddhisme
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk