Om de verspreiding van het coronavirus in te dijken heeft het bestuur van het boeddhistisch centrum Ehipassiko in Deurne, Vlaanderen, beslist om de adviezen van de overheid te volgen en alle activiteiten op te schorten tot 31 maart 2020. Tot die datum vindt geen enkele activiteit plaats in Antwerpen en Mechelen. (stille en begeleide meditatie, yoga, vrijdagavonden)

De meditatiedag op zondag 22 maart in Mechelen gaat dus ook niet door. Het bestuur zoekt een vervangende dag, later in het semester. Het Ehipassikobestuur volgt de adviezen op de voet en brengt iedereen tijdig op de hoogte omtrent de planning vanaf woensdag 1 april 2020.

Annulering van alle activiteiten in drie Belgische centra, van zaterdag 14 maart t/m vrijdag 3 april.

Gezien de pandemische situatie en de door de Belgische regering aangekondigde maatregelen worden alle activiteiten in de drie centra Yeunten Ling (Huy), Karma Sonam Gyamtso Ling (Schoten) en Nalanda (Brussel), van zaterdag 14 maart t/m vrijdag 3 april geannuleerd. Deze annulering geldt ook voor alle wekelijkse activiteiten, zoals avondmeditaties, puja’s en rondleidingen.

In Nederland blijven boeddhistische centra voor zover bekend wel open. Zen.nl, met veel vestigingen in Nederland, maakte vanmorgen dit bekend:

‘In ons corona-beleid volgt Zen.nl de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid zie: coronavirus-tegen-te-gaan. Onze lessen en alle andere programma’s gaan door, zolang de overheid ook scholen open laat en het overheidsbeleid niet verder wordt aangescherpt. Lokaal kan om goede redenen soms anders worden besloten. In dat laatste geval krijgen cursisten daarover natuurlijk persoonlijk bericht. Verder willen we iedereen dringend verzoeken zich aan de volgende adviezen te houden:

 1. Blijf ook bij geringe verkoudheidsklachten en verhoging tot 38 gr C thuis
 2. Blijf thuis wanneer je contact hebt gehad met een corona patiënt of in een gebied bent geweest waar veel patiënten zijn.
 3. Was je handen vaak en goed.
 4. Hoest en nies in de binnenkant van je ellenboog.
 5. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die daarna direct weg.
 6. Geen handen schudden en geen hugs, maar een gassho is een leuk alternatief

 

We houden de overheidsrichtlijnen goed in de gaten en passen de wijze waarop we ermee omgaan aan als dat wordt aanbevolen.’

 

Categorieën: Nieuws, Gezondheid, Boeddhisme, Onderwijs, Geluk
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

4 reacties op Belgische boeddhistische centra sluiten deuren, lessen in Nederland gaan gewoon door

 1. G.J. Smeets schreef:

  “‘In ons corona-beleid volgt Zen.nl de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid”

  Het is bizar want epidemiologen hebben luid en duidelijk laten weten dat die richtlijnen niet deugen. Dit is geen medisch probleem maar een epidemiologisch probleem. Zitten ze bij zen.nl te slapen?
  Het enige dat een calamiteit kan voorkomen is drastische beperking van sociaal contact. Te beginnen met alle didactische instellingen dicht. In Italia heeft de regering daar een week geleden toe besloten, veel te laat overigens.

  Hier https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-will-die-f4d3d9cd99ca wordt het uitgelegd.

  • Shika schreef:

   Het geld moet blijven stromen.
   De scholen blijven open omdat kinderen/ jongvolwassen tot 20 jaar minder vatbaar zijn voor het virus volgens de deskundigen. Dus dat argument van zen.nl snijdt geen hout.
   Overigens zou ik deskundigen ook niet voor 100% vertrouwen. Hoe is het mogelijk dat het carnaval doorgang vond met zo’n dreiging van een besmettelijke ziekte.

 2. Zeshin schreef:

  wie verstandig is denkt zelf na
  Trouwens, wat moet je met zoveel toiletpapier?

  • Shika schreef:

   Voor mensen die last hebben van het coronavirus ( in het lichaam; neus snuiten of tussen de oren).
   En personen die last van broekhoest hebben ( we noemen geen namen).