Het verblijf van de boeddhistische leider Thich Nhat Hanh in de Tu Hieu pagode in Hue, Vietnam, trekt vrijwel dagelijks de aandacht van de plaatselijke bevolking en toeristen. Thay, zoals de leraar door zijn volgelingen wordt genoemd, werd in 2014 getroffen door een beroerte, is nauwelijks zelfredzaam, en keerde in oktober vorig jaar terug naar de tempel in Vietnam waar hij ooit tot boeddhistisch monnik werd gewijd. Vrijwel dagelijks, als het weer goed is, wordt de leraar in een rolstoel door monniken en nonnen rondgereden op het tempelterrein.

In de Tu Hieu pagode beoefende Thich Nhat Hanh vanaf 16 jarige leeftijd het zenboeddhisme om zeven jaar later tot monnik gewijd te worden nadat hij was afgestudeerd aan een boeddhistisch instituut in Hue. Thich Nhat Hanh verliet Vietnam in 1966 en woonde tientallen jaren in Plum Village in Zuid-Frankrijk. Hij reisde regelmatig over de hele wereld om te praten over vrede en mindfulness en kreeg een wereldwijde aanhang. In 2014 kreeg hij een beroerte en werd hij vier en een halve maand opgenomen in het ziekenhuis in Frankrijk. In 2016 verhuisde hij naar Plum Village in Thailand.

Thich Nhat Hanh is ook een vruchtbare schrijver, dichter en vredesactivist. Hij werd in 1967 door Martin Luther King jr. genomineerd voor de Nobelprijs. Hij heeft meer dan 100 boeken geschreven, waaronder de bestseller “The Miracle of Mindfulness”. Sinds de terugkeer van de zenmeester is de pagode met name in het weekeinde drukker geworden met vele boeddhistische volgelingen die de hoop hebben een van de meest invloedrijke leiders van het boeddhisme te ontmoeten.

De pagode is ook een populaire bestemming en een spirituele locatie voor boeddhistische toegewijden geworden om te bidden tijdens de volle maan en grote festivals.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Gezondheid, Zorg, Boeddhisme, Geluk, Zen
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk