Je hebt pagodes in verschillende uitvoeringen, maar die in een grot op het Vietnamese vulkanische eiland Ly Son, de Hang Pagode, is wel een heel bijzondere. De ligging en de pagode zelf, een zaal in een grot, trekt jaarlijks veel boeddhisten en toeristen.

De Hang Pagode in de centrale provincie Quang Ngai dankt zijn naam aan zijn ligging. Hang betekent grot in het Vietnamees. Gevormd door een slapende vulkaan is de grot 24 meter diep, 20 meter breed, 3,2 meter hoog en heeft een oppervlakte van 480 vierkante meter. De ruimtes om in gebed te gaan of te mediteren zijn ingericht in overeenstemming met de contouren van de grot. De pagode is naar schatting 400 jaar oud, zo blijkt uit opschriften op stenen in de pagode. In eerste instantie ging het om een eenvoudig onderkomen, na ongeveer 100 jaar hebben nakomelingen van de stichter de zaal uitgebreid tot wat het nu is.

In het hart van de grot staat een altaar met de beelden van de historische Boeddha, Amitabha boeddha, boeddha Tathagatha en de Maitreya boeddha. Volgens sommige historische gegevens, was de Hang Pagode oorspronkelijk de tempel van de plaatselijke Cham bevolking die Hindoe goden aanbaden. Later, toen de Vietnamezen in het begin van de 17e eeuw Ly Son ontdekten, werd de tempel een plaats om de Boeddha te aanbidden. Jaarlijks vinden in en rond de pagode die aan de kust ligt ceremonies plaats. De pagode is omgeven door weelderige groene bomen,  rotsen, kliffen en bij eb een prachtig koraalgebied. Voor de ingang staat een beeld van Guanyin. De lokale vissers geloven dat deze godin hen op zee beschermt. Vorig jaar bezochten meer dan 230.000 toeristen Ly Son. Ze betalen elk iets meer dan 2 dollar om het eiland te mogen bezoeken.

Bron BNN.

Categorieën: Natuur, Nieuws, Boeddhisme, Theravada, Geluk
Tags: , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu