Duizenden boeddhistische pelgrims hebben de afgelopen dagen het Tam Chuc Pagode complex in het noorden van de provincie Ha Nam, Vietnam, bezocht om te bidden voor vrede en geluk in het nieuwe maanjaar. De toevloed van pelgrims was zo groot dat parkeerplaatsen overvol raakten. Ze worden tegen betaling met ongeveer 500 elektrische auto’s vanaf de kade waar ze arriveren naar het tempelcomplex vervoerd. De tempelleiding zette ook bijna extra 100 bussen in.

Tam Chuc Pagode, het grootste boeddhistisch complex van het land, is gelegen aan de oevers van het gelijknamige meer. Het beslaat een oppervlakte van 5.100 hectare, de pagode ligt op een terrein van 144 hectare. Vietnamezen, vooral boeddhistische volgelingen, hebben een lange traditie in het bezoeken van pagodes en tempels tijdens Tet om te bidden voor vrede en geluk in het nieuwe jaar. Vietnam is een overwegend boeddhistische natie. Geschat wordt dat meer dan 70 procent van de bevolking ofwel boeddhistisch is ofwel boeddhistische praktijken volgt.

De Ngoc Pagode, een onderdeel van het complex, met een hoogte van 15 meter, wordt in Vietnam beschouwd als een meesterwerk in de stenen architectuur. De hele structuur is gemaakt van rood graniet met een gewicht van meer dan 2.000 ton, zonder cement in de voegen.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme, Theravada
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk