De bouw en inrichting van een 72 meter hoog boeddhabeeld in Son Tay, Hanoi, Vietnam, zal zeker nog 4 tot 5 jaar duren. Maar het uiterlijk is bijna klaar en toont boeddha Amithaba met een serene glimlach. De bouw van het grote standbeeld begon in 2015 bij de Khai Nguyen tempel, 43 km ten westen van het centrum van Hanoi.

Soortgelijk beeld van Amithaba in brons.

Het beeld wordt met zijn hoogte van 72 meter het hoogste in zijn soort in Zuidoost-Azië. Het 13 verdiepingen tellende boeddhabeeld, waarvan 12 verdiepingen zullen worden gewijd aan de bodhisattva-aanbidding, wordt gebouwd tegen een achtergrond van het boeddhistische perspectief op reïncarnatie. Het werk aan de binnenste delen van het standbeeld is nog steeds aan de gang.

De Khai Nguyen pagode, daterend uit de eerste helft van de 16e eeuw, heeft door de jaren heen veel restauratiewerk ondergaan. Het plafond van de pagode is door veel kunstenaars al meer dan een jaar lang uitgebreid beschilderd. In totaal zijn er 1.975 beelden gegoten door boeddhistische monniken. De abten van de pagode hopen dat de positieve uitstraling en energie van het beeld zal bijdragen aan de vrede in het land en de wereld.

Bron BNN

 

Categorieën: Boeddhisme, Theravada
Tags: , , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu