Het Centraal Comité van de Vietnamese boeddhistische Sangha (VBS) en de Vietnamese gemeenschap in Mozambique hebben ongeveer 20 ton voedsel geleverd aan de slachtoffers van de tropische storm Idai, die medio maart de centrale regio van het Afrikaanse land verwoestte.

Tijdens de overdrachtsceremonie op maandag in de Mozambikaanse hoofdstad Maputo sprak monnik Thich Dong Hue, lid van de Uitvoerende Raad van het Centraal Comité van de VBS en hoofd van de Vietnamese Boeddhistische Vereniging (VBA), de hoop uit dat de lokale autoriteiten en de bevolking de gevolgen van de storm spoedig zullen overwinnen.

De tropische storm Idai was de ergste natuurramp die de regio in de afgelopen 30 jaar heeft getroffen, waarbij zo’n 790 mensen zijn omgekomen en bijna drie miljoen mensenlevens zijn getroffen. Alleen al in Mozambique vielen er minstens 518 doden, 1.522 gewonden en 135.000 daklozen, waardoor 3.318 scholen werden verwoest. Veel gebieden rond de stad Beira en de centrale regio van Mozambique worden nog steeds geconfronteerd met overstromingen, stroomuitval, voedsel- en watertekorten en het risico van het uitbreken van ziekten.

Bron BNN.

Categorieën: Natuur, Nieuws, Voedsel, Gezondheid, Zorg, Boeddhisme, Theravada, Geluk
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk