De hoogste monnik en leider van de boeddhistische Asgiriya beweging, Sri Gnanarathana Thero, zegt dat moslims in zijn land zouden moeten worden gestenigd na onbevestigde berichten over een moslimarts die duizenden boeddhistische vrouwen in het district Kurunegala zou hebben gesteriliseerd. Moslims in het overwegend boeddhistische Sri Lanka zeggen dat zij nieuwe aanvallen door boeddhisten vrezen na aanvallen op hun eigendommen enkele weken geleden op huizen en ondernemingen door boeddhistische bendes.

‘Sommige vrouwelijke toegewijden zeggen dat [mensen zoals de dokter] gestenigd moesten worden tot de dood. Dat zeg ik niet. Maar dat is wat er moet gebeuren,’ zei hij in een toespraak op de nationale televisie. De monnik, die aan het hoofd staat van een van de grootste en oudste boeddhistische organisaties in Sri Lanka, blies een broodje aap verhaal nieuw leven in door op te roepen moslimrestaurants te boycotten, die ‘hun boeddhistische klanten voedsel toedienen met sterilisatiemedicatie.’ In commentaren van moslimorganisaties wordt de toespraak van de boeddhistische monnik omschreven als een zogenoemde haattoespraak en wordt president Maithripala Sirisena gevraagd om actie te ondernemen om hen te beschermen tegen nieuwe golven van geweld.

Bron Aljazeera.

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Politiek, Gezondheid, Boeddhisme, Geluk
Tags: , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Angst in Sri Lanka – monnik Sri Gnanarathana Thero roept op tot steniging van moslims

 1. Ujukarin schreef:

  En diezelfde “Buddhanazi” werd door de president enkele weken geleden vervroegd vrijgelaten van een eerdere straf (veroordeling wegens gewelddadig gedrag). Hoe dom kun je zijn?

  With folded palms,

 2. Ruud van Bokhoven schreef:

  Een boeddhist zal geen levend wezen op wat voor een manier ook maar krenken of anders gezegd leed toebrengen.
  Hoeveel van de bestaande boeddhisten zijn werkelijk boeddhist, want als je moorddadige gedachten heb, dan ben je niet alleen geen boeddhist maar een schande en smet voor het gehele boeddhisme.
  Hoe vertel ik een leek die geïnteresseerd is in heb boeddhisme dat de aanhangers zo vredelievend zijn.
  Geluk wens ik ieder levend wezen. Namesté.