Een Srilankaans gerechtshof heeft gisteren een moslimarts die beschuldigd wordt van het steriliseren van ten minste 4.000 boeddhistische vrouwen op borgtocht in vrijheid gesteld. De arts, Shegu Shihabdeen Mohamed Shafi, ontkent de beschuldigingen na een publicatie in een nationalistische krant waarin werd beweerd dat een onbekende arts na het uitvoeren van keizersneden de vrouwen ook had gesteriliseerd.

De arts werd in mei gearresteerd. De omgeving van het gebouw waar Shafi aan de rechters werd voorgeleid was door de politie afgegrendeld. Boeddhistische monniken hadden om de gevangenhouding van de arts gevraagd. Door de beschuldigingen kan in Sri Lanka de vlam in de pan slaan. Hardliners binnen de boeddhistische meerderheid beschuldigen moslims ervan door een hoog geboortecijfer hun invloed te vergroten. De laatste jaren zijn door boeddhisten in Sri Lanka aanslagen gepleegd op de moslimminderheid in het land.

Shafi’s aanhangers hebben gezegd dat hij onschuldig is en de beschuldigingen werden opgeklopt om de intergemeentelijke spanningen op te wekken in het kielzog van de bombardementen op kerken en hotels op Paaszondag, die meer dan 250 mensen doodden, waarvan islamitische extremisten de schuld kregen. Er doen meer broodje aap verhalen de ronde in Sri Lanka. Zo wordt boeddhisten geadviseerd niet langer in restaurants van moslims te eten omdat de koks ingrediënten in het eten doen om de vruchtbaarheid van mannen en vrouwen aan te tasten.

Bron BNN.

 

Categorieën: Rechtspraak, Mensenrechten, Gezondheid, Boeddhisme
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk