Overtollige kilo’s voorgoed kwijtraken kan snel en simpel door terug te keren naar de leefstijl van de jaren 50 volgens gezondheidswetenschapper dr. Maaike de Vries. Morgen onthult ze een metabole afslanktruc tijdens de presentatie van haar boek Hoe word je een Supervetverbrander.

Door verkeerde voeding en eetgewoonten, chronische stress en gebrek aan beweging heeft nu ruim de helft van alle Nederlanders last van overgewicht. Volgens Maaike de Vries komt dat omdat we afhankelijk zijn geworden van suiker. De enige manier om dit tij te keren is terugkeren naar de leefstijl van de jaren 50 van de vorige eeuw, toen er veel minder sprake was van overgewicht.

Alle diëten kunnen de prullenbak in volgens De Vries. Uit internationaal onderzoek blijkt dat slechts 6% van de mensen dit langdurig kan volhouden. “De rest wordt juist zwaarder vanwege het gevreesde jojo-effect. Door bewerkte voeding en pakjes en zakjes krijgen we een overdosis suiker binnen die niet alleen leidt tot gewichtstoename, maar ook zorgt voor een constant hongergevoel”, verklaart de gezondheidswetenschapper. “Daardoor blijf je snaaien en de koelkast aanvallen en beland je in een vicieuze cirkel”.

Wat wel helpt op de lange termijn is dagelijks veel wandelen, tuinieren of fietsen, drie maaltijden per dag, voldoende nachtrust en stressreductie. De Vries: “Beperk suikers en snelle koolhydraten en laat de tussendoortjes en light of zero producten staan. In de jaren 50 deden we het beter: groenten, vlees of vis en aardappelen met jus. Ons lichaam is verleerd hoe het de lichaamseigen vetvoorraad op buik, billen en heupen kan gebruiken als brandstof.”

 

 

 

Categorieën: Nieuws, Voedsel, Gezondheid
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Boeken – afslanken: terug naar de jaren 50

  1. rob schreef:

    Dit lees ik graag. Het bevestigt wat ik al langer dacht en en op de weegschaal zie. Ik heb altijd een meer mediterrane voeding gevolgd omdat ik dat het lekkerste vind. Sinds zeven maanden suikers vermeden, brood flink verminderd (ik at het te veel), vooral geen bereide producten meer en wat minder en wat trager verorberen. Stappenteller gekocht zonder zware inspanningen te doen en elke dag heel lekker gegeten. Resultaat: minus 15kg op iets meer dan een half jaar tijd en nog steeds in dalende lijn. Bloedwaarden ook terug dik ok. Ergo…

  2. Lonny schreef:

    Helemaal mee eens.
    Alleen dan zonder vlees of vis.