In strijd met haar eigen beleid heeft de Indiase regering meer dan 1.300 boeddhistische vluchtelingen uit Rakhinestaat in Birma toegelaten als vluchteling. Voor Rohingya moslims zijn de grenzen gesloten. De boeddhisten zijn naar India gevlucht vanwege de voortdurende oorlog tussen het Birmese leger en het Arakan moslim bevrijdingsleger op het grondgebied van Birma.

De Indiase regering doet er alles aan om de oplopende spanningen tussen inwoners van vier dorpen in de regio Mizoram, waar de boeddhisten worden opgevangen, en de vluchtelingen te verminderen. De honderden dorpelingen zijn bang overspoeld te worden door het aantal vluchtelingen. De boeddhisten worden opgevangen op humanitaire gronden en zijn ondergebracht in tenten, huizen en tempels. Extra politiemensen, gezondheidswerkers en artsen zijn ingezet om de vluchtelingen te beschermen en hun gezondheidstoestand in de gaten te houden.

Birma is het enige Zuidoost-Aziatische land dat een 1.600-mijl lange grens met India deelt, en fungeert als de poort naar de andere lidstaten van de Association of Southeast Asian Nations. Vier noordoostelijke staten — Arunachal Pradesh (520 km), Manipur (398 km), (215 km) Nagaland en Mizoram (510 km) — hebben een hek gezet op de grens met Birma.

Bron BNN.

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Rohingya moslims niet, boeddhistische vluchtelingen wel welkom in India

  1. Ujukarin schreef:

    Is nóg geluk hebben. De boeddhisten in India zelf, volgelingen van Dr. Ambedkar, voelen dezelfde toenemende nationalistisch/’Hindutva’ druk van de regering als de andere non-hindoe minderheden (Moslims, Christenen, Farsis, Joden). Met als voorlopig zichbaar dieptepunt dat de Hindutva-regering van de betreffende deelstaat de Taj Mahal wilde wegmoffelen van de lijst met Indiase monumenten, omdat ie nu eenmaal door een Moslimsultan gebouwd is.
    Dus duimen dat deze mensen enige toekomst in India hebben…

    With folded palms,

Menu