In Sittwe, de hoofdstad van de Birmese Rakhinestaat, zijn zaterdag drie bommen ontploft. Bij een van de explosies raakte een politieman gewond. De politie is op zoek naar de daders.

Drie niet-ontplofte bommen bij onder andere overheidsgebouwen zijn onschadelijk gemaakt. De explosies kwamen drie dagen nadat bij bomexplosie twee werknemers van een bank om het leven kwamen en ongeveer vijfentwintig burgers gewond raakten in de noordoostelijke stad Lashio. In dat gebied zijn verschillende etnische opstandige groeperingen tegen het Birmese leger actief.

Vorige maand zijn in die regio tenminste zeven boeddhisten gedood en twaalf gewond toen de lokale politie demonstranten in de oude stad Mrauk-U met kogels verdreef. Vanaf vorig jaar augustus zijn ongeveer 700.00 Rohingya vanuit Rakhinestaat naar het nabijgelegen Bangladesh gevlucht om uit handen te blijven van het Birmese leger en boeddhistische bendes die naar schatting al duizenden moslims hebben verkracht en gedood. Birma zegt dat het leger een legitieme strijd voert tegen wat zij noemt moslimterroristen.

Bron BNN.

 

Categorieën: Mensenrechten, Politiek
Tags: , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk