De Verenigde Naties (VN) zegt dat meer dan veertig moslims vorige week zijn gedood  toen een boeddhistische menigte het dorp Du Char Yar Tan, in het noorden van Rakhinestaat in het westen van Birma, bestormde. Ze waren met messen en machetes gewapend op zoek naar dorpelingen. Het juiste dodental is nog niet bekend, sommige dorpelingen zijn spoorloos.

Details over een VN-onderzoek van het incident werden gepresenteerd in briefings met Amerikaans ambassadepersoneel, humanitaire hulpverleners en anderen. De regering van Birma heeft het bloedbad ontkend. Een woordvoerder van de regering zegt dat de feiten helemaal verkeerd zijn weergegeven.

Birma is een overwegend boeddhistische natie van zestig miljoen mensen, en worstelt al sinds juni 2012 met sektarisch geweld. De meeste van de ongeveer 280 slachtoffers tot nu toe zijn moslims die door boeddhistische bendes zijn aangevallen. Ze vormen met 800.000 mensen in Rakhinestaat een minderheid in Birma. De regering van Birma wordt bekritiseerd omdat ze de moslims onvoldoende bescherming zou bieden. Zeker 250.000 mensen zijn hun huizen ontvlucht.

Bron BNN

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten
Tags: , , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Birma: meer dan veertig moslims dood na aanval boeddhistische bende

  1. Yolanda van den Berg schreef:

    Te triest voor woorden.