Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start met meer dan 25.000 deelnemers die de uitdaging aangaan om deze hele week geen vlees te eten. Tientallen supermarkten, producenten, restaurants, pompstations, cateraars, universiteiten, scholen en gemeentes hebben zich bij het initiatief aangesloten
Voedsel
Wakker Dier wil verbod op onverdoofd slachten van vis
De meeste vissen worden levend verwerkt tot visfilet. Vaak worden ze ‘gekaakt’, waarbij de organen via de mond naar buiten worden getrokken of gezogen.
foodwatch – Nieuwe EU-handelsverdragen schadelijk voor consumenten, milieu en democratie
Analyse van foodwatch en PowerShift: gezond en veilig voedsel in gevaar door handelsakkoorden.
Meeste oude jaargangen BD beetje bij beetje weer in te zien –drieëntwintig-
•Vanaf zaterdag 3 februari zijn alle afleveringen van de rubriek B’eter (boeddhistische eter) weer in te zien. De rubriek werd in augustus 2012 opgericht door Jessica Hummel. Na enkele afleveringen zette Jana Verboom jarenlang het werk van Jessica voort. Daarna nam Anneke Comello het stokje over. In de rubriek zijn ook recepten van anderen te lezen. Onder wie Maria Verecken.
Anneke – snelle vegan tomaten-crème soep
Dit keer weer een plantaardig recept! Als kind was ik al dol op tomaten-crème soep, vóóral als ik ziek was.
ProVeg International wil Nederland plantaardiger maken
Tot voor kort bestond er nog geen internationale organisatie die zich richtte op plantaardig eten. Wel zijn er in veel landen nationale organisaties actief.
Michael Hoek – Het mahayana-boeddhisme en het eten van vlees
‘Alle levende wezens zijn mijn kinderen’ (Shakyamuni Boeddha)
foodwatch – Ziekenhuizen verkopen energiedranken, ondanks alarm kinderartsen
Juist ziekenhuizen zouden als eerste het goede voorbeeld moeten geven en geen geld moeten willen verdienen aan de verkoop van de omstreden drankjes die zoveel gezondheidsschade veroorzaken.
Wakker Dier -tv-spots tegen kiloknallers van Albert Heijn en Emté
In Nederland leven miljoenen dieren in de vee-industrie. Daarvan belanden vele als kiloknaller in de supermarkt.
foodwatch – Nutella ineens gezond?
Voedingsindustrie misleidt met nieuw logo.
Zelf appelbeignets bakken
Ze zijn lekker fris en horen echt bij een oudjaarsavond: de appelbeignet.
Anneke – duurzame kippensoep
Als je toch af en toe wat vlees wilt eten kun je maar het beste het vlees eten van een legkip, die anders in de versnipperaar of in Afrika eindigt en daar weer oneerlijke concurrentie vormt voor plaatselijke boeren.* Die uitgelegde legkip, dat is … de soepkip.