
…
Home » Boeddhistisch leven » Pagina 24
door de redactie
De avocado-maissoep is een oude favoriet, een recept dat ik al zeker 25 jaar maak, hier in een vegaversie waarin je de melk en kaas niet mist.
Lees meer over Avocado-maissoep en groenten uit de oven met twee sausjes
door de redactie
Els Jansen op de Haar, samen met Guido Stalman oprichter van Mindful Utrecht: een trainingsinstituut voor Mindfulness en Zelfcompassie in hartje Nederland, belicht dit gespreksthema.
Lees meer over Kan ik zo vriendelijk zijn voor mezelf als voor mijn beste vriend?
door Eunice Frijde
door Katinka Hesselink
Boeddhisme en Psychologie congres te Nijmegen 29 oktober 2015.
Lees meer over ‘Ik ervoer bij binnenkomst een innerlijke rust en vrede’
door de redactie
door de redactie
door de redactie
door Paul Boersma
door gastauteur
Boekweit bevat een hoge concentratie van Rutine dat helpt te voorkomen dat galstenen zich ontwikkelen. Verder is boekweit goed om de cholesterol in balans te houden en een hoge bloeddruk te voorkomen. Rutine werkt ontstekingsremmend bij artritis.
Lees meer over Mieke: ‘Het prachtige boekweit en zijn burgers’
door de redactie
Het is de bedoeling om met het fietsen geld in te zamelen voor het project, de feitelijke inzameling begint op het komende Koleurenfeest in Geraardsbergen op zondag 6 september.
Lees meer over Wim en Nele Schrever op de fiets voor Cycling against Poverty
door Joop Ha Hoek
door Emmaho
Boeddha woont in de Ardennen, in het kasteel van het Tibetaans instituut Yeunten Ling in Huy. Kijk mee door de ogen van Emmaho.
Lees meer over ‘Het is wel even wennen, Boeddha woont in de Ardennen’
door de redactie
door Paula Kuitenbrouwer
door Joop Ha Hoek
door de redactie
Dit is niet zomaar een receptenrubriek, het is tegelijkertijd een verslag van mijn al twee jaar durende onderzoek – sinds ik het boek Proef, Mindful eten mindful leven van Thich Nhat Hanh in de boekwinkel oppakte – naar het hoe en waarom van te veel en te ongezond eten, waar ook ik mij vaker dan mij lief is aan schuldig maak.
Lees meer over Waarom eten we vaak meer dan we nodig hebben (2)
door de redactie