‘Iedereen heeft een verleden. Het mijne was vol van alles, maar het leek nooit genoeg, ik voelde me leeg, onvervuld.

Ik wilde mijn doel in het leven vinden. Een goede vriendin sprak me over Bali. Dat was het begin van mijn reis van vervulling. Ik vertrok. Een impulsieve beslissing die mijn leven zou veranderen. Ik voelde me erg onzeker, maar diep van binnen was er vertrouwen dat ik een goede beslissing had genomen.

De meest betekenisvolle les die ik kreeg was dat uiteindelijk iedereen zijn eigen meester is. Je hebt altijd een keuze en wat er gebeurt op dit moment is een gevolg van de keuzes die je in het verleden hebt gemaakt. Heel stil worden en je verbinden met je ware zelf gedurende meditatie is een kostbaar geschenk voor iedereen.

Dus ben ik begonnen met het delen van wat me het dierbaarst is: het zoeken naar en het liefhebben van je ware zelf. Onvoorwaardelijk is mijn dienst aan de mensheid.’

ehipassiko-ber-raemaekersOp vrijdag 11 november is Ber Raeymaekers te gast in het boeddhistisch centrum Ehipassiko in Deurne, Vlaanderen. Begin 2015 ging Ber op reis. Het was zijn bedoeling een rustpauze in zijn leven te nemen. Het werd een spirituele verkenningstocht die zijn leven veranderde.

Ber: ‘Ik bezocht Bali, Thailand en de Filippijnen, en had gedurende mijn reis ongeplande ontmoetingen met mensen. In Thailand kwam ik in contact met de Vipassana meditatietechniek, inclusief de beoefening van loopmeditatie in een klooster, niet ver van Chiang Mai. Het gaat hier om een combinatie van bewust wandelen en zitten. Die technieken hebben nog steeds een grote invloed op me. Ik laafde me aan de bron van wakefulness.

Later deed ik een andere Vipassanaretraite in de buurt van Bangkok, op basis van S.N. Goenka techniek. Meditatie werd mijn manier van leven. De ervaringen die ik had hebben mijn leven veranderd. Het is mijn diepste wens deze ervaringen met anderen te delen. Terug in Belgie zocht ik mogelijkheden om mijn ervaringen te verdiepen. Ik volgde opleidingen tot mindfulnesstrainer voor volwassenen en kinderen bij David Dewulf, aan het IAM instituut.

Ik voel dat er op dit moment een grote noodzaak is aan het begeleiden van kinderen. Zij gaan in de toekomst de wereld waarin we leven bepalen. Hoe fijn zou het zijn hen in contact te brengen met hun eigen ‘zijn’. Daarom richtte ik een eigen centrum op: www.siddhartha.be

Praktisch: Vrijdag 11 november 2016 van 20.00 tot 21.30 uur. De Sevillastraat 89, Deurne-Zuid, Vlaanderen, België. Omslagfoto Goff Smeets.

 

Categorieën: Boeddhistisch leven, Theravada
Tags: , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu