Sinds afgelopen vrijdagnacht hebben meer dan 20.000 volgelingen in de stadsstaat Singapore het door boeddhisten gedreven lodge (liefdadige instelling) bezocht, zoals ze elke Chinees Nieuwjaar doen. Ze offerden geld en goederen en kwamen samen om hun voorouders te eren.

De boeddhistische tempel en liefdadigheidsinstelling in River Valley bestaat al 83 jaar en beleefde de laatste jaren, onder meer door een bestuurswisseling, een moeilijke periode. De tempel steunt individuen en gezinnen die daar behoefte aan hebben en gaf deze maand meer dan 1 miljoen dollar in een hongbao (een rode envelop met geld ter gelegenheid van het nieuwe jaar) aan meer dan 3.000 uitkeringstrekkers. Ze ontvingen per persoon $250, en nog eens 8.000 senioren in bejaardenhuizen kregen elk tien dollar.

In april ontvangen meer dan duizend studenten een jaarlijkse toelage die meer dan een miljoen dollar bedraagt. Daarnaast worden tweeduizend arme gezinnen in de gelegenheid gesteld drie keer per dag een vegetarische maaltijd te nuttigen. Elk jaar ontvangt de tempel voor tien miljoen dollar aan giften dat voor een groot deel gaat naar mensen die in behoeftige omstandigheden leven. De tempel richt zich ook op versterking van de boeddhistische gemeenschap en de bevordering van de boeddhistische leer en Chinese cultuur. Aan de tempel zijn twee klinieken voor Chinese geneeskunde en twee dienstencentra voor gezinnen en families verbonden.

Singapore, officieel de Republiek Singapore, is het kleinste land van Zuidoost-Azië; de stadstaat is net iets groter dan de Nederlandse Noordoostpolder. Het land beslaat een groep van in totaal 63 eilanden die van Indonesië wordt gescheiden door de Straat Singapore en van Maleisië door de Straat Johore.

Bron BNN.

Categorieën: Chinees boeddhisme, Boeddhistisch leven
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk