Geïnspireerd door vrijwel dagelijkse ervaring maken boeddhistische monniken van de Japanse Todaijitempel het mogelijk om giften van volgelingen te schenken aan alleenstaande moeders en behoeftige huishoudens als onderdeel van een anti-armoede-aanpak. De non-profit organisatie Otera Oyatsu Club zette collectebussen neer in de Grote Boeddhazaal van de tempel, in de hoop de hordes bezoekers aan te sporen om na te denken over het probleem van de armoede. De tempel werd door de Otera Oyatsu Club uitgekozen omdat veel toeristen uit het buitenland de tempel bezoeken.

De Otera Oyatsu Club werd in 2014 mede opgericht door Seiro Matsushima, hoofdpriester van Anyoji, een tempel van de Jodo sekte binnen het Japans  boeddhisme. Matsushima werd door het tempelbestuur aangewezen om arme mensen te helpen nadat de lichamen van een moeder van in de twintig en haar driejarige zoon enkele maanden na hun dood in 2013 in hun appartement in Osaka waren gevonden. De moeder liet een briefje achter, blijkbaar geschreven voor haar zoon, waarin ze haar spijt betuigde dat ze het kind niet voldoende eten kon geven.

Matsushima begon met andere monniken etenswaren, dagelijks benodigde artikelen en andere zaken- geschonken door volgelingen, aan alleenstaande moeders en anderen die lijden aan armoede te geven. Momenteel werken 1.250 tempels en 450 andere organisaties mee aan het project. Zij sturen momenteel eerste levensbehoeften naar 10.000 behoeftige kinderen per maand.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Japans boeddhisme, Voedsel, Gezondheid, Zorg, Boeddhisme, Geluk
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk