Japanse boeddhistische tempels gaan op commerciële basis kamers verhuren. Tot nu toe was dat verboden maar dat verandert op 15 juni als een nieuwe wet in werking treedt. In heel Japan doen honderden tempels aan de nieuwe rage mee. In Japan zijn in totaal 77.000 tempels. Door de nieuwe opzet verdienen vaak noodlijdende tempels er een centje bij en worden toeristen meer over het land verspreid waardoor de druk op de steden afneemt.

Tot nu toe biedt een klein aantal Japanse tempels accommodaties aan die bekend staan als shukubo, meestal met een slaapplek en een vegetarische boeddhistische keuken, en meestal gericht op pelgrims of avontuurlijke toeristen.

In de toekomst kunnen toeristen en andere belangstellenden via een computer of smartphone in het Engels een verblijf in een tempel boeken. De tarieven zijn niet mis, naar verwachting £70-£140 per nacht. Veel tempels bieden niet alleen onderdak, maar bieden ook een uniek cultureel inzicht in het boeddhistische leven. Sommige bieden gasten ook de kans om zazen-meditatie te proberen, sutra’s te schrijven of vroeg in de ochtend gebeden bij te wonen, en de boeddhistische keuken te ervaren. Steeds meer toeristen bezoeken Japan, naar verwachting 40 miljoen in 2020.

Bron BNN.

Categorieën: Japans boeddhisme, Boeddhistisch leven, Zen
Tags: , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

4 reacties op Japanse tempels verhuren zich als hotel

 1. Viriya schreef:

  Waar kan je zoiets boeken?

 2. bart schreef:

  Zen gaat buiten de boeken om

  • kees moerbeek schreef:

   Bart, erg gevat, maar wat wil je eigenlijk?

   Gassho Kees Moerbeek (mijn echte naam)