In Birma (Myanmar) heeft de boeddhistische monnik dr. Ashin Nyanissara 10.000 dollar aan een noodhulpfonds geschonken dat onlangs door paus Franciscus is opgericht om mensen en gemeenschappen te helpen die door het coronavirus zijn getroffen. De monnik doneerde ook zakken rijst en andere voedingsmiddelen voor mensen in nood in het rooms-katholieke Mandalay aartsbisdom in Birma.

De monnik vindt dat het beste op basis van een gemeenschappelijk platform het virus kan worden aangepakt en liefdadigheidswerk te verrichten door middel van solidariteit. Aartsbisschop Tin Win zei onder de indruk te zijn van de bijdragen en de goede wil van de monnik. Het noodfonds van de paus werd op 6 april opgericht in de Pauselijke Missievereniging, met een eerste bijdrage van 750.000 dollar. De paus  vroeg destijds dat ook katholieke kerken over de hele wereld een bijdrage zouden leveren.

De boeddhistische monnik staat bekend als een voorstander van religieuze vrijheid in Birma. Hij is een vooraanstaand dharmaleraar en  staat bekend om zijn verkondiging van sociaal geëngageerd boeddhisme en humanitair werk. Hij heeft zich ingezet voor de bevordering van de interreligieuze dialoog en de internationale samenwerking in zijn land nadat hij kort in de Verenigde Staten woonde  en later president Barack Obama en paus Franciscus heeft ontmoet. Maar de monnik heeft ook kritiek geuit op de moslimbevolking in Birma en bood aan het leger de hulp van 400.000 boeddhistische monniken in zijn land aan om de moslims te bestrijden. Hij wekte volgens mensenrechtenorganisaties de indruk dat de dood van niet-boeddhisten hem niet veel deed.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Voedsel, Gezondheid, Zorg, Boeddhisme, Theravada, Geluk
Tags: , , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Boeddhistische monnik schenkt 10.000 dollar aan noodfonds paus Franciscus

  1. Ruud van Bokhoven schreef:

    Als ik het goed begrijp heeft hij 10.000 dollar geschonken aan een religieus goed doel en 400.000 dollar aan het bewerkstelligen en toelaten van veel menselijk leed. En hoe komt een monnik (bedelmonnik) aan zoveel geld, hoe kan je zoiets uitleggen.