De regering van het overwegend boeddhistisch Birma (Myanmar) zegt dat in het land momenteel geen coronapatiënten zijn. Tien patiënten zijn momenteel in quarantaine in afwachting van de resultaten van tests om te bepalen of ze het virus hebben. Birma deelt meer dan 2000 kilometer grens met China, evenals het delen van grenzen met Bangladesh, India en Thailand. Deskundigen hebben echter hun bezorgdheid geuit over het feit dat het ontbreken van bevestigde gevallen niet moet worden opgevat als een aanwijzing dat de natie vrij is van het nieuwe coronavirus.

De Birmese regering heeft stappen ondernomen om alle reizigers die de afgelopen 14 dagen de Chinese provincie Hubei, Frankrijk, Duitsland, Iran, Italië, Zuid-Korea of Spanje hebben bezocht, in quarantaine te plaatsen.

Een woordvoerder van de regering zei tegen verslaggevers dat de levensstijl en het voedsel van Birmezen gunstig zijn om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Intussen heeft de regering de traditionele Birmese nieuwjaarsfeesten afgelast en andere massabijeenkomsten tot eind april geblokkeerd om besmetting te voorkomen.

Enkele boeddhistische monniken in Birma hebben niet-medische middelen gepromoot om gezond te blijven, zoals het eten van limoen en palmzaden. Een andere monnik stelde voor om zeven gemalen peperkorrels te consumeren om niet besmet te raken met het virus. Sommige artsen in Birma zeggen dat het land gespaard blijft omdat het ‘een boeddhistisch land is en oudere monniken altijd bidden om veilig te zijn’.

Waarnemers waarschuwen echter dat een gebrek aan strenge tests waarschijnlijk de reden is dat er tot nu toe geen gevallen zijn ontdekt, en dat er op dit moment waarschijnlijk grote voorzichtigheid geboden is. De Britse regering gaf deze week Britse staatsburgers het advies om Birma te verlaten als ze daartoe in staat zijn omdat de Birmese autoriteiten naar verwachting mogelijk niet in staat om routinematige zorg te bieden.

Bron BNN.

 

Categorieën: Nieuws, Gezondheid, Zorg, Theravada, Geluk
Tags: , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk