De Tibetaanse monnik Ngawang Gyaltsen, die op verdenking van activiteiten die zich verzetten tegen de Chinese overheersing in Tibetaanse gebieden sinds 24 februari 2015 gevangen zat, heeft op 7 maart na het uitzitten van zijn volledige straf de gevangenis verlaten. Het nieuws is nu pas bekend geworden vanwege de strenge controle op onder andere sociale media door de Chinese autoriteiten, meldt de mensenrechtenorganisatie Free Tibet.

Gyaltsen was een monnik in het Shag Rongpo-klooster van Nagchu, waar Chinese overheidsmedewerkers tegen zijn zin ‘patriottische onderwijsprogramma’s’ uitvoerden, vertelden bronnen aan Radio Free Asia. Later werd hij door de autoriteiten gedwongen om het klooster te verlaten en werden er beperkingen opgelegd aan zijn bewegingen en aan de contacten met mensen die hij in de kloostergemeenschap mocht contacteren, en uiteindelijk werd hij op 24 februari 2015 gearresteerd.

Gyaltsen werd later berecht op grond van onbekende beschuldigingen en werd naar de Drapchi gevangenis in de regionale hoofdstad van Tibet, Lhasa, gestuurd om een termijn van drie jaar uit te zitten naast de tijd die hij in voorlopige hechtenis doorbracht, zegt Free Tibet.

Bron Free Tibet/RFA

 

Categorieën: Nieuws, Rechtspraak, Mensenrechten, Boeddhisme, Tibetaans boeddhisme
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk