Lobsang Gyatso (24), een boeddhistische monnik uit het Ngaba Kirti klooster, die zichzelf vijf jaar geleden in brand stak in Ngaba, Sichuan, China, uit protest tegen de Chinese overheersing van Tibet, is na het uitzitten van vijf jaar gevangenisstraf deze week vrijgelaten.

Volgens bronnen werd hij in de gevangenis onderworpen aan extreme foltering en intimidatie,. Zo meldt Radio Free Asia (RFA). Onbekend is hoe de gezondheidstoestand van de monnik is.

Bron RFA.

Categorieën: Nieuws, Rechtspraak, Mensenrechten
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Boeddhistische monnik na vijf jaar vrijgelaten uit Chinese gevangenis

  1. dolma schreef:

    Ik weet hoe het voelt zoe en persoon achter je aan te hebben die je infeite weg wil hebben. Dat je je in brand steekt om ervanaf te zijn is al erg. Daar dan martelingen bij om je tot pesoon 1 zijn mening an te zetten, is schandelijk. In belgië doen ze dat ook. Iki vind dat gewoon schandalig.

  2. Cornelis Heijkant schreef:

    Persoonlijk drama, maar een Boeddha is nergens tegen en nergens voor. Hij protesteert niet, steekt zichzelf niet in brand. Hij neemt de realiteit gewoon zoals die is, en lacht erom. Wie lacht heeft het machtigste wapen in handen waarover een wezen met bewustzijn beschikt. Lachen ontwapent, bevrijdt een mens van het denken in concepten en tegenstellingen. Tibet bestaat niet, China bestaat niet. Dat zijn collectieve politieke illusies. ;)