Begin januari 2019 wordt het eindrapport van het Londense advocatenkantoor Wickwire Holm verwacht dat een onafhankelijk onderzoek instelt naar de beschuldigingen van seksueel wangedrag door de leider van Shambala International, Sakyong Mipham rinpoche en andere leiders van deze boeddhistische organisatie. De onderzoekers hebben de termijn waarbinnen klachten door mensen die zich slachtoffer voelen van Sakyong en anderen binnen Shambhala kunnen worden ingediend, op 16 november gesloten.

De uit acht personen bestaande tussentijdse raad van Shambhala gaat de informatie van de onderzoeker bestuderen en zal dan volgens eigen zeggen in alle openheid een verklaring aan de boeddhistische gemeenschap van Shambhala verstrekken zonder de privacy van mensen die zich slachtoffer voelen te schaden.

Het onderzoek kwam op gang nadat een voormalig lid van de Shambhala gemeenschap verklaringen van vrouwen die zeggen slachtoffer te zijn van seksueel wangedrag door de Sakyong – en houder van Shambhala-lijn- naar buiten bracht. De beschuldigingen zetten Sakyong Mipham ertoe om als leider van Shambhala International terug te treden, in afwachting van het resultaat van het onderzoek van Wickwire Holm en leidden ook tot het ontslag van de Kalapa Raad – het hoogste bestuursorgaan van de boeddhistische groepering. Voor zover bekend hebben zich in Nederland geen mensen gemeld die zich slachtoffer voelen van misbruik door Sakyong en andere leiders van Shambhala.

Bron Shambhala International.

 

 

Categorieën: Nieuws, Rechtspraak, Mensenrechten, Zorg, Geluk
Tags: , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk