De Koninklijke Bibliotheek in Den Haag gaat de jaargangen van het Boeddhistisch Dagblad archiveren. Het BD past binnen het collectieprofiel. De eerste archivering vindt eind september plaats. Met het Nederlands Boeddhistisch Archief zijn ook vergaande gesprekken gaande over archivering van het Boeddhistisch Dagblad.

Niet alle jaargangen van de krant zijn op dit moment openbaar. Er wordt druk gewerkt aan het kuisen van tekst en beeld, zo worden onder meer foto’s verwijderd die niet rechtenvrij zijn. De jaargangen 2012, 2013, 2016, 2017 en 2018 zijn geschoond en in te zien.

Categorieën: Natuur, Nieuws, BOS-tv en radio, Boeddha in de bajes, BUN - Boeddhistische Unie Nederland, Linji, Reportages, Tsushimoto & Ritskes, Cartoons, Boeddha in de Linie, NBA - Nederlands Boeddhistisch Archief, Mensenrechten, Bezoek Dalai Lama 2014, Bodhi TV, Boekbespreking, De boeddhistische blik, Fotografie en film, Filmbespreking, Voedsel, Interviews, Boeddhisme, Milieu, Media, Columns, Dossiers, Dharma en filosofie, Buddhavacana, Hans van Dam
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Koninklijke Bibliotheek archiveert Boeddhistisch Dagblad

  1. Erzebeth schreef:

    Gefeliciteerd met deze mijlpaal!

  2. Anca Ansink schreef:

    Wat fantastisch! Ook van mij de hartelijke felicitaties met deze terechte erkenning.