Het geweld en de terreur die spelen zijn van een omvang en gruwel die moeilijk te bevatten zijn. Dieptepunt is de enorme moordpartij in 1982 bij en in de woongebieden van Palestijnen Sabra en Shatila. Hier worden geen honderden, maar eerder duizenden bewoners gedood.
Boekbespreking
Boeken – vrijheid in gevangenschap
Franciscus leefde in de Middeleeuwen, wij leven nu. Maar net als hij kunnen we elkaar ontdekken als broer en zus, als mens onder mensen, als schepsel tussen schepselen…
Boeken – de rode kogel
De rode kogel is een indringend verslag van Christa Meindersma’s levenslange verbondenheid met de Tibetanen en de Dalai Lama. Maar het is ook een persoonlijke zoektocht naar wat het betekent om te overleven en vrij te zijn als anderen worden verdrukt en gedood.
Boeken – ‘Lichter Levend Leren’
Een nieuwe richting in educatie; universeel, zielsgericht onderwijs.
Boeken – gepest op het werk
Bij pesten denken we automatisch aan het schoolplein. Maar ook volwassenen pesten, en dat gebeurt het vaakst op de werkvloer en daar is het een serieus probleem. Slachtoffers verliezen het plezier in hun werk, raken gedemotiveerd, functioneren slechter en kunnen te maken krijgen met psychische problemen die uiteindelijk kunnen leiden tot (langdurige) uitval.
Duo-boekpresentatie: ‘Hoe zen is Zuid?’
Boeddhahuis Rotterdam organiseert i.s.m. Shambhala Rotterdam een presentatie waarin Hanneke Dijkman zal vertellen over haar boek ‘Hoe zen is Zuid? De weg van vier geloften met een bus vol ikken’, dat heel recent gepresenteerd werd en Marjan Beijering over ‘Op zoek naar het ongerijmde, Leven en werk van Janwillem van de Wetering (1931-2008) dat in 2021 verscheen.
Boeken – Op Pieterpad
Op Pieterpad verschijnt t.g.v. 40 jaar Pieterpad – het koningsnummer van de Nederlandse wandelpaden. Het Pieterpad is de bekendste lange-afstand wandelroute van Nederland.
Boeken – Doe normaal! van Dean Burnett
Hilarische zoektocht naar de werking van ons brein en onze emoties.
Gandhi, Ambedkar en de Dalits
De onaanraakbaren vallen sinds duizenden jaren buiten het kastesysteem, ze noemen zich liever Dalits. Ze hebben de slechtste baantjes en het vuilste werk, zoals het opruimen van lijken van mensen en karkassen van dieren, het ontstoppen van riolen, het schoonmaken van toiletten en het wassen van kleren, die zijn bevuild met bloed of uitwerpselen. Hierom moeten ze buiten het dorp wonen en leden van andere kasten willen niets aanraken dat door hen is aangeraakt.
Een wankele godzoeker
Het is niet heel vreemd wanneer u nog nooit van Arie Visser heeft gehoord. Het werk van deze in 1997 overleden dichter, prozaschrijver en essayist kreeg weinig aandacht.