Albert Heijn verkoopt volgens Varkens in Nood vrijwel volledig (96 procent) varkensvlees met slechts één ster van het Beter Leven keurmerk: die varkens komen nooit buiten en kunnen niet scharrelen. Ze leven in betonnen stallen, zonder stro of aarde om in te wroeten.
Voedsel
Dier&Recht helpt consumenten af van zuivel
In Nederland worden jaarlijks anderhalf miljoen kalfjes, na een kort en ellendig leven, verwerkt tot kalfsvlees.
Reflecties van een kok – staal contra stilte
Moniek Nooren: “Wat vindt je het moeilijkst?” vroeg de meditatieleraar me nadat ik voor het eerst cursuskok was geweest. “Goed samenwerken” antwoordde ik zonder enige aarzeling. De leraar knikte en ik meende een spoor van een glimlach te zien, terwijl ik nadacht over wat ik had gezegd.
Wereldwijde primeur: alle supermarktkip krijgt beter leven
Door de stap van de supermarkten krijgen straks jaarlijks ruim honderd miljoen kippen een beter leven. Hierdoor gaan veel boerenbedrijven veranderen.
Meer mogelijkheden in Bangkok om besmette boeddhistische monniken op te vangen
Een vier verdiepingen tellend gebouw bij de tempel is al omgebouwd tot een gemeenschappelijke isolatieafdeling voor patiënten.
Mieke- salade sushi
Eenmaal thuis experimenteerde ik graag met allerlei vormen van sushi, vooral vegetarisch en met veel groenten. Een van deze gelukte experimenten…salade sushi.
Jasper Schaaf – Een bijzondere politieke drogreden
In de krant werd kortgeleden een Europarlementariër aangehaald die zei: ‘Vissers zijn de oudste gebruikers van de zee en daarom moeten zij een beslissende stem krijgen als er windmolenparken op zee worden gebouwd.’ Wie het was of van welke partij doet hier niet zoveel toe, want vele politici hadden dit kunnen zeggen. Klinkt niet zo gek, nietwaar?
He also make pad hai?
In de Haagse Beeklaan was een klein Thais restaurantje, vlakbij waar ik gewoond heb. Toen ik uit huis en uit de stad vertrok was het er nog niet, maar mijn moeder is tot ze overleed, 91 was ze toen, in die straat blijven wonen en als ik er op bezoek was en vroeg waar ze wilde gaan eten wist ik het antwoord altijd al. De familie die het restaurantje runde kende haar; ze hoefde niet te bestellen want ze nam altijd de kip met cashewnoten, waarvan ik nu weet dat het kai pad med ma muang heet.
Refreshing Earth of the Heart – bessen
Bessen zijn lekker en gezond, en het zelf plukken van bessen geeft veel voldoening. Je komt helemaal thuis in het hier en nu als je bijvoorbeeld bosbessen of bramen aan het plukken bent. Kinderen vinden het over het algemeen geweldig om bessen te plukken. Het is bovendien goed om te leren over eten uit de natuur en na te denken over de herkomst van ons voedsel.
foodwatch – IJsjes, sesam, dressings: giftig ethyleenoxide is nog altijd overal
Sinds vorig jaar zijn er in Nederland en Europa duizenden partijen voedingsmiddelen en voedselgrondstoffen teruggeroepen. Ze zijn verontreinigd met ethyleenoxide. Dit giftige ontsmettingsmiddel is kankerverwekkend, mutageen en schadelijk voor voortplantingsorganen. De stof wordt nog steeds in te hoge concentraties in voedingsmiddelen aangetroffen.
Anneke – frisse zomerse avocado-limoen taart
Binnenkort een feestje? Of gewoon eens zin in een extra bijzondere taart? Dan is dit recept écht iets dat je eens moet proberen. Raw, vegan en oh zo verrukkelijk: deze vegan ‘kwark’taart met limoen en avocado, en een bodem van amandel en dadel.
‘Italiaanse horror-kazen in Nederlandse – en Belgische supermarkten’
De kalveren worden in kleine kalverkisten gegooid waar doorgaans een compleet gebrek aan hygiëne te bespeuren is.
Mieke- salade sushi
Mieke Vervecken: ‘Eenmaal thuis experimenteerde ik graag met allerlei vormen van sushi, vooral vegetarisch en met veel groenten. Hieronder een van deze gelukt experimenten…salade sushi.’
Slecht nieuws voor mannen van 31-50 jaar: hun jaarlijkse zoutmaximum is nu al bereikt
Te veel zout kan leiden tot een te hoge bloeddruk, wat de kans op hart- en vaatziekten verhoogt. Ook nierziekten en botontkalking kunnen een gevolg zijn van te veel zout.
Het jaar 2021 – dag 185 – eten bij mara
Geen bevende vloeren in restaurant Mara, wel heerlijk eten.
Somewhere over the rainbow, skies are blue.
Take care out-there.
Refreshing earth of the heart – eten uit de natuur
Een paard raast in volle galop voorbij alsof de ruiter in grote haast naar iets belangrijks op weg is. Een voorbijganger roept hem toe: ‘Waar ga je heen?’ De ruiter antwoordt: ‘Geen idee! Vraag het aan het paard!’
Het jaar 2021 – dag 178 – hongerhuilen
Het Chinees restaurant als theater.
Somewhere over the rainbow, skies are blue.
Take care out-there.
Minister sluit slachthuis Gosschalk
Varkens in Nood startte een petitie voor de sluiting van slachthuis Gosschalk, die werd in korte tijd meer dan 40.000 keer ondertekend. Ook de Tweede Kamer drong aan op sluiting.
McDonalds verbreekt banden met omstreden slachthuis Gosschalk
Slachthuis Gosschalk in Epe overtreedt dagelijks de dierenwelzijnswetten, zo blijkt uit undercoverbeelden van Varkens in Nood. De dieren ervaren veel pijn en angst door het hardhandige optreden van onbekwame medewerkers.
Gruwelpraktijken in slachthuis Twello
Op de beelden is ook te zien hoe een schaap ontsnapt is aan de slachter en zich verschuilt onder de leegbloedende lijken van zijn of haar soortgenoten. De slachter trapt het dier om het uit die schuilplaats te verdrijven met als gevolg dat hij of zij de slachtruimte uit vlucht.
Boeken – ‘Hoe nietsdoen de wereld redt’
Op wereldwijde schaal wordt onze leefomgeving bedreigd. We gebruiken inmiddels 1,7 aardes en Nederlands zelfs het dubbel.
De Mexicaanse tortillaschotel van Angelique Neutel
Al enige tijd leef ik vegan en leef ik me uit in de keuken om nieuwe recepten uit te proberen. Een van die experimenten is de Mexicaanse tortillaschotel.
Refreshing Earth of the Heart – Vlaamse broodpudding (bodding)
Ik ontdekte vorige week in Gent de bodding, Vlaamse broodpudding. Ik herkende het niet direct als broodpudding, want het is heel anders dan de Midden-Europese variant die ik ken, waarbij de boterhammen heel blijven en die warm uit de oven gegeten wordt.
Leven in Thailand – vies verhaaltje
Weer een half uurtje later moest Mieke even binnen zijn en toen ze weer naar buiten kwam bevestigde ze luid en duidelijk wat ik liever niet wilde horen: “er hangt een lijklucht binnen.”