Actievoerders van Greenpeace hebben van half 8 tot 10:00 uur vanmorgen op de stoep van het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht tientallen gesprekken gevoerd met medewerkers over het volgens Greenpeace klimaat-onvriendelijke investeringsbeleid van de bank in de Nederlandse veehouderij. Greenpeace hoopt dat de actie leidt tot een interne discussie binnen de Rabobank om de miljardeninvesteringen in de AGRI-sector duurzaam en ecologisch in te zetten. Bij de ingang van het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht vroegen de actievoerders de medewerkers een Rabohero te worden en écht te werken aan een betere wereld.

Over de waarheid achter de slogan van de Rabobank ‘Growing a better world together’ publiceerde Greenpeace onlangs het rapport ‘De vleeskoorts van de Rabobank’ en een Zwartboek met foute Rabo-investeringen.

Tijdens de actie ging Greenpeace in gesprek met medewerkers van de bank over de positie van de ‘boerenbank’ in de strijd tegen klimaatverandering en vraagt de medewerkers om hier binnen de bank verandering in te brengen. Net als de buitenwereld denken zij vaak nog dat de bank groen en verantwoord opereert. Uit onderzoek van Greenpeace blijkt echter dat de bank – die 85% van de agri-sector financiert – vlees en zuivel nog steeds ziet als groeimarkt. Ook ziet de bank schaalvergroting en intensivering niet als probleem, maar als een oplossing. De miljarden investeringen van de bank in de vee-industrie blokkeren de noodzakelijke transitie naar een duurzame en klimaatvriendelijke landbouw. Om klimaatverandering en natuurschade tegen te gaan moet volgens Greenpeace de wereldwijde productie en consumptie van vlees en zuivel in 2050 met 50% verminderd zijn ten opzichte van nu.

Herman van Bekkem, campagneleider bij Greenpeace: ‘Juist bij de Rabobank verwacht ik veel medewerkers met een groen hart, ik zou willen dat zij zich binnen de bank zich uitspreken en hard maken voor een eerlijke en duurzame landbouw. Zij kunnen zorgen voor het verleggen van de koers van de bank: Geen geld meer naar de vee-industrie, maar naar ecologische landbouw met minder dieren.’

Naast de gesprekken met medewerkers nodigt Greenpeace de medewerkers van de bank, die via de loopbrug van Station Utrecht naar het kantoor lopen, met spandoeken uit om samen aan een betere wereld te werken.

Bron Greenpeace.

Categorieën: Natuur, Economie, Dierenwelzijn, Gezondheid, Misbruik, Milieu, Geluk
Tags: , , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Greenpeace in actie op de stoep van de Rabobank Utrecht

  1. Joost schreef:

    Prima actie .

Menu