Je leert op school allerlei vakken en vaardigheden, maar niet wat aandacht is en hoe je je moet concentreren of focussen. Het kunnen richten van de aandacht is een heel belangrijke vaardigheid geworden omdat de wereld en ons leven steeds drukker worden en er steeds meer afleiders zijn zoals de mobiel, het internet en de drukte van de stad. Als je soms druk bent, moeite hebt om je te concentreren en af te maken waar je mee bezig bent, zul je daar wel eens last van hebben.

Het MYmind werkboek is voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar (en ouders) en helpt je je concentratie te verbeteren en je impulsiviteit te verminderen. De training bestaat uit meditaties en yoga-oefeningen die helpen om je bewust te worden van je aandacht, je lichaam, je emoties en gedragsimpulsen, waardoor je je aandacht en gedrag beter kunt controleren. Je leert hoe je tot rust kunt komen in de drukte van je leven, door met je aandacht ‘naar binnen’ te gaan, stilte te vinden in je lichaam. Bij het werkboek horen meditaties die je kunt downloaden. Dit werkboek hoort bij de aandachtstraining MYmind.

MYmind Mijn mindfulness-aandachtsboek
Susan Bögels- met tekeningen van Corien Bögels
EAN 9789401438346 | € 20,99
Uitgeverij LannooCampus

Susan Bögels is klinisch psycholoog, psychotherapeut, mindfulnesstrainer en supervisor VCGt. Ze is hoogleraar Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam.

Corien Bögels is vormgever en illustrator. Ze is sneltekenaar bij congressen, visie- veranderingstrajecten. Daarnaast geeft ze tekenlessen en incompanytrainingen bij educatieve instellingen en maakte ze stopmotionsfilmpjes voor bedrijven en instellingen.

Categorieën: Boekbespreking, Mindfulness, Gezondheid, Onderwijs, Geluk
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Boeken – Meditaties, yoga en andere oefeningen voor kinderen en jongeren

  1. Daishi schreef:

    Nog meer kindermishandeling. Om alles nog beter te doen.
    Kinderen horen ravotten, in bomen te klimmen, in het bos te lopen.

  2. Zeshin schreef:

    Ik zag vandaag in een reclameblok hoe een zorgverzekeraar reclame maakte voor mindfulness, de 7 stap op het achtvoudige pad.
    Thich Nhat Hanh benadrukte mindfullnes in acht te nemen omdat het de laatste stap voor samadhi is. Nu is deze 7e stap een zelfstandige therapie geworden en worden de voorgaande 6 stappen buiten beschouwing gelaten en is een therapie is voor welzijn en gezondheid geworden.