Tegenwoordig hebben veel mensen het gevoel geleefd te worden. Ze hebben moeite met het vinden van rust, het constant keuzes moeten maken en het indelen van hun tijd. Hoe moet je hiermee omgaan? En hoe kun je je leven zin geven?

Levenskunsten spelen in op de behoefte het leven zin te geven. In ‘Moderne levenskunsten, De mens en de kunst van het leven’ van Dick Kleinlugtenbelt komen tien levenskunstoefeningen aan bod die daarbij kunnen helpen. De oefeningen maken volgens de uitgever het leven lichter. Ze geven energie, versterken de levendigheid, het vertrouwen en leren juiste omgangsvormen te vinden met levensvragen. Ze zijn geen pijnstillers, die verdoven en oplossingen voor de korte termijn bieden, maar ze willen rust laten vallen over levenskwesties en een eigen levensstijl laten ontstaan. Oefenen als het kloppend hart van de levenskunst.

Dit is het derde boek van een trilogie over levenskunst. Het eerste boek ‘Mensbeelden en levenskunst. De mens en de kunst het eigen leven vorm te geven’ bespreekt zeven moderne filosofen, zoals Kierkegaard, Nietzsche, Foucault en Nussbaum.

Het tweede boek ‘Levenskunst. Bevriend raken met jezelf en de ander’ behandelt klassieke filosofen, zoals Socrates, Aristoteles en Seneca en eindigt met Michel de Montaigne, die na de Middeleeuwen zorgt voor een wederopleving van de klassieke levenskunst.

Op zondag 25 november presenteert Dick Kleinlugtenbelt zijn nieuwe boek Moderne levenskunsten. De mens en de kunst van het leven, met aansluitend een gesprek en/of een oefening. Het is zijn derde boek van een trilogie over levenskunst. Tevens verschijnen deel 1 Mensbeelden en levenskunst en deel 2 Levenskunst in een nieuw jasje.

Programma:

14.30 uur: Welkom door Boekhandel Hijman Ongerijmd, Arnhem.
14.35 uur: Introductie door Uitgeverij DAMON
14.40 uur: Lezing door Dick Kleinlugtenbelt
15.15 uur: Pauze
15.30: Vragen, gesprek, oefening
ISBN 978 94 6340 129 6 | € 19,90 |

 

Categorieën: Boekbespreking, Gezondheid, Geluk
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk