Bomen geven lucht, wandelen ontspant en elk seizoen betovert. Gevoelsmatig weten we dat natuurlijk wel, maar ook wetenschappelijk is aangetoond dat de natuur helend werkt. In Japan wordt daarom al decennialang Shinrin-yoku, bosbaden, beoefent. Dompel je onder in het bos voor ontspanning en gezondheid.

In dit rijk geïllustreerde boek leert Miyazaki ons over het beoefenen van Shinrin-yoku, ook in onze eigen omgeving en hoe we het kunnen doorvoeren in ons dagelijks leven. Shinrin-yoku is volgens hem namelijk goed voor:

  • De weerbaarheid
  • De hormoonspiegel
  • Het zenuwstelsel
  • Het hartritme
  • Het brein.

Shinrin-yoku, ook goed voor lichaam en geest. ‘Mensen in de natuur ervaren minder stress en kunnen ontspannen. Ze voelen zich verfrist en krijgen nieuwe energie. Op die manier wordt ziekte voorkomen en een gezonde levenswijze bevorderd.’ Yoshifumi Miyazaki, auteur en expert Shinrin-yoku.

Yoshifumi Miyazaki is universitair docent, onderzoeker en onderdirecteur van het Center for Environment, Health and Field Sciences, Chiba University in Japan. Hij heeft meerdere boeken geschreven over de effecten en voordelen van bostherapie.

AUTEUR: YOSHIFUMI MIYAZAKI
AANTAL PAGINA’S: 192
UITVOERING: GEBONDEN
ISBN: 9789000361021
PRIJS: € 15,00
GENRE: LICHAAM & GEEST
IMPRINT: SPECTRUM
Verschijnt 30 april

 

Categorieën: Boekbespreking
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Boeken – Shinrin Yoku, de Japanse kunst van het bosbaden

  1. Léon schreef:

    Deze raadgevingen lijken mij ook uitvoerbaar zonder nadere instructies.