Op 14 maart 2020 verschijnt Kijk op Japan in 15 afleveringen. Spiegellezingen 2019 onder redactie van Karel Witteveen, oprichter van de EnsōShool. Het boek bevat samenvattingen van de Spiegellezingen uit 2019 met Japanse thema’s als natuur, religie, cultuur en filosofie. Daarnaast worden in deze publicatie bijzondere onderwerpen uitgelicht, zoals de kimono, de samoerai en de Totoro-mascotte. Tot slot bevat het een uitgebreide Thematische woordenlijst met Japanse woorden en uitdrukkingen.

Aan de Spiegellezingen hebben verschillende Japankenners bijgedragen, zoals de filosofen Henk Oosterling en Michel Dijkstra, Shintomeester Paul de Leeuw, kunsthistoricus Matthi Forrer, religiewetenschapper Cathrien de Pater, Ghibli-kenner en Japanoloog Philo Ouweleen, architect Eugène Zaaijer en meesterkalligraaf en sinoloog Arthur Witteveen.

De lezer leert veel over de geschiedenis en de cultuur van dit vreemde en vertrouwde land. Het boek biedt een bijzondere kijk op het Japan van nu en vroeger. Kortom, een informatieve gids voor elke Japanliefhebber.

Kijk op Japan in 15 afleveringen. Spiegellezingen 2019, Karel Witteveen (red.), uitgave EnsōSchool, Amsterdam, 237 pagina’s in tekst en zwart/wit beelden. Prijs: € 17,50.

Bestellen: www.ensoschool.nl

Categorieën: Boekbespreking, Geluk
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk