De Zuid-Koreaanse boeddhistische non Wookwan, die bij het publiek in haar land bekend staat als tempelgoeroe, heeft haar derde zogenoemde tempelvoedselkookboek gepubliceerd, haar eerste in het Engels met de titel – “Wookwan’s Korean Temple Food: The Road to the Taste of Enlightenment”.

Wookwan, hoofd van het Mahayeon Temple Food Cultural Center en expert op het gebied van tempelvoedsel binnen het Koreaanse boeddhisme, studeerde af aan de Suwon Bongnyeongsa Sangha Universiteit, behaalde haar masterdiploma Boeddhi en promoveerde aan de Universiteit van Delhi in India. Wereldwijd wordt ze uitgenodigd om Koreaanse tempelgerechten te introduceren.

De non gebruikt veel lotus in tempelvoedsel, zij noemt dat symbolisch. Net zoals een lotusbloem schoon blijft, zelfs als hij in de modder groeit, gelooft zij dat de kern van een mens altijd gescheiden is van de massa, zelfs in een samenleving. Koreaans tempelvoedsel staat bekend als milieuvriendelijk en vegetarisch, waarbij alleen ingrediënten worden gebruikt die zelf geteeld en op natuurlijke wijze gekweekt zijn.

Voor Wookwan is eten meer dan het vullen van de maag, ook de mentaliteit tijdens het eten is belangrijk. ‘Wij foerageren ingrediënten terwijl we communiceren met de natuur, en koken en eten het voedsel met dankbaarheid.’

Bron BNN.

Categorieën: Natuur, Boekbespreking, Voedsel, Gezondheid, Geluk, Zuid-Koreaans
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk