Je bent wat je eet maar hoeveel mensen veranderen eigenlijk hun eetgewoontes? Of hebben aandacht voor waar hun eten vandaan komt. Met dat idee schreef de Zuid-Koreaanse boeddhistische non Seonjae (60) haar boek ‘What do you eat for living?’ Daarin deelt ze haar persoonlijke ervaring in het beoefenen van het boeddhisme- het cultiveren van geest en lichaam en het overwinnen van longkanker via monastiek, eenvoudig maar gezond voedsel.

Seonjae is één van de meest gerenommeerde experts op het gebied van Koreaans tempelvoedsel. Ze is al bijna drie decennia bezig met het ontwikkelen van recepten en het bewust maken van de kwaliteit van goed voedsel en is betrokken bij een grote publiekscampagne ter verbetering van het voedsel in het algemeen.

Tempelvoedsel is vergelijkbaar met veganistisch eten, maar het verschil ligt in het feit dat bij het bereiden ook een dosis wijsheid in dat voedsel is gestopt, legt ze uit. Waardoor het bij zou dragen tot geestelijk ontwaken. In 1994 publiceerde ze een proefschrift over Koreaans tempelvoedsel, de eerste in zijn soort.

Haar inspanningen zijn onlangs bekroond door de Koreaanse boeddhistische Jogye orde die haar uitriep tot ‘Temple food master.’ Ze is de eerste boeddhistische beoefenaar met die titel.

Bron BNN. Foto’s Bulkwang Publishing Co.

 

Categorieën: Voedsel, Gezondheid
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Je bent wat je eet maar hoeveel mensen veranderen eigenlijk hun eetgewoontes?

  1. Gerrie Nienhuis schreef:

    Dank u wel voor het artikel. Mijn vraag: Is het boek van Seonjae ook in de Nederlandse taal verkrijgbaar?

    (Wij eten plantaardig en ik vind het belangrijk om van anderen over plantaardig voedsel te lezen / leren)