Zuid-Koreaanse boeddhistische monniken zijn met elkaar op de vuist gegaan in een poging het afzetten van de hooggeplaatste monnik Seong Wol te voorkomen. Tachtig politiemensen moesten eraan te pas komen om de vechtenden te scheiden. Een monnik moest met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd worden, hij werd onwel tijdens het oproer.

De monniken hadden zich maandag verzameld in en buiten een tempel in Hwaseong, in de provincie Gyeonggi. Seong Wol wordt verdacht van corruptie, verduistering van fondsen en het breken van  celibataire geloften door relaties met vrouwen aan te gaan, waaruit minstens één kind is geboren.

De vechtpartij ontstond toen monniken, die waren opgeroepen door de voormalige abt van het klooster Jeong Ho, de tempel wilden binnen gaan om het aftreden van de verdachte monnik te bespreken. Medestanders van Seong Wol probeerden dat te verhinderden. Een monnik die langs een muur omhoog klom om de ruimte binnen te komen werd door minstens vijf monniken naar beneden gegooid. De medestanders van Seong Wol zijn boos omdat ze van tevoren niet over het overleg waren geraadpleegd. Over en weer geven monniken elkaar de schuld van de vechtpartij.

Bron BNN

Categorieën: Nieuws, Koreaans boeddhisme, Opmerkelijk, Theravada
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk