Aziatische bisschoppen veroordelen de bomaanslag van zeven juli op de Mahabodytempel in Bodh Gaya, in de oostelijke Indiase staat Bihar. De bisschoppen veroordelen ook een mentaliteit van discriminatie die oproept tot geweld. De tempel markeert de plaats waarvan boeddhisten geloven dat de Boeddha daar de verlichting heeft bereikt.

Twee boeddhistische monniken raakten bij de explosies gewond. Enkele gebouwen raakten licht beschadigd. De aanslagen zijn niet opgeëist. Jaarlijks bezoeken honderdduizenden mensen dit gebied. Twee explosieven konden op tijd onschadelijk worden gemaakt. Een ervan was op een hoogte van zes meter geplaatst in een 24 meter hoog Boeddhabeeld.

‘Elke bisschop in zijn bisdom wordt opgeroepen om te werken aan vrede, verzoening, harmonie en sociale rechtvaardigheid,’ zegt de woordvoerder. ‘Het is belangrijk dat dit werk wordt uitgevoerd in verschillende gebieden, in verschillende bisdommen, in veel Aziatische landen. Azië is een continent dat vrede behoeft als een noodzakelijke voorwaarde voor authentieke menselijke ontwikkeling,  en respect voor de waardigheid van iedere persoon.’

Bron Catholic World News. Foto Hanneke van der Vorst.

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk